Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Απ' τη Μαγιόρκα στον... Δήμαρχο

Σάβ, 05/03/2016 - 11:23

Τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, συνάντησε το πρωί του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης της Μαγιόρκα , όπου μαζί με άλλους αιρετούς του Ισπανικού νησιού, πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας.

«Η γνωριμία  μας έγινε στην συνάντηση της Μάλτας, όπου και οι δυο βρισκόμασταν  για να συζητήσουμε για το προσφυγικό», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γεωργιάδης, που αποτέλεσε και τον «συνδετικό κρίκο» μεταξύ των δυο νησιών.

Η αντιπροσωπεία έχει πραγματοποιήσει  επισκέψεις στους χώρους καταγραφής και διαμονής των προσφύγων στην Χίο ενώ σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν τον «αγώνα» που δίνει η Χίος προκειμένου  να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των μεταναστών. 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 14:26

Στις Οινούσες βρέθηκε για δυο μέρες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί με την παρούσα ιδιότητα.

Συμφώνα με τον δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ ο κ. Μουτζούρης επισκέφτηκε υποδομές του νησιού, όπως η Μονάδα Αφαλάτωσης, την ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, τον Λιμενικό Σταθμό, το Οικοτροφείο, το Ναυτικό Μουσείο, ενώ συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Δανιήλ στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε για την υποστήριξη όλων των πάγιων αιτημάτων του Δήμου (ΦΠΑ, Οικοτροφείο, Σχολή Σωστικών, ΑΕΝ κλπ).