Χίος, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Από τον Μάρτη η εκβάθυνση στο λιμανάκι της Κώμης

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 21/02/2018 - 16:40

Στην εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου της Κώμης θα προχωρήσει άμεσα ο δήμος Χίου, καθώς τα τελευταία  χρόνια είχαν διαπιστωθεί προβλήματα που δυσκόλευαν τους αλιείς της περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 20.000 ευρώ και θα ξεκινήσει στο τέλος του Μάρτη.

«Ο κατάλληλος χρόνος είναι μετά τον χειμώνα όταν σταματάνε τα έντονα ρεύματα για να φτιάξουμε τον πυθμένα», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που υπενθύμισε και το πρόγραμμα που «τρέχει» ο δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου , προκειμένου να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα η διάβρωση των ακτών , κυρίως στα  νότια τμήματα του νησιού.

 

tin_anoixi_xekina_i_ekvathynsi_toy_limanakioy_komis

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 23/10/2018 - 20:58

Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου επιδόθηκαν τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο αμέσως μετά την επαναφορά της απειλής του casus belli από την Τουρκία, με αφορμή την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από συνολικά δύο F-16 και καθώς και μεμονωμένα τρία CN-235 και ένα ελικόπτερο προέβησαν σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ( από δύο CN-235). Δεν σημειώθηκε εμπλοκή και τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν κι αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: http://www.skai.gr