Απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό τα 4 τουρκικά αλιευτικά

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 07/09/2021 - 09:57
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου επενέβη σήμερα το πρωί για την απομάκρυνση 4 τουρκικών αλιευτικών σκαφών που ψάρευαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτά της Βοκαριάς - Μ. Λιμνιώνα, όπως είπε πριν από λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης.

Επίσης σήμερα άλλα δύο τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν στην οριογραμμή, ενώ εντός χωρικών υδάτων αντίστοιχο περιστατικό συνέβη προ ημερών στην Παναγία των Οινουσσών, όπου επίσης είχαμε επέμβαση του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον κο Βατούση, υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες -στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι- εκείνο που γίνεται είναι να καταγραφούν όνομα και διακριτικά των αλιευτικών, να απομακρυνθούν και να γίνει αναφορά από το Λιμεναρχείο Χίου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ώστε από εκεί να πράξουν τα δέοντα.

Με βάσει τα ισχύοντα υπάρχει η δυνατότητα κατάσχεσης του αλιευτικού σκάφους που έχει εισέλθει παράνομα εντός χωρικών υδάτων, αλλά όπως είπε με τις παρούσες καιρικές συνθήκες είναι δύσκολη η προσέγγιση στο σκάφος.

 

* Η φωτογραφία είναι του Νίκου Κλαδιά από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb από το σημερινό περιστατικό.

Επισυνάπτεται απόσπασμα από τη συνέντευξη του Λιμενάρχη Χίου στο Μ. Βερβεράκη και στην εκπομπή ΧΑΟΣ της Αλήθεια TV.

Σχετικά Άρθρα