Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την παλιά ιχθυόσκαλα

Στο πλαίσιο επέκτασης της αίθουσας επιβατών εξωτερικού
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/04/2018 - 13:24

Όπως ήταν αναμενόμενο, σε πρώτη φάση, στη συνεδρίασή της σήμερα η Λιμενική Επιτροπή άναψε το “πράσινο φως” για την εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικής και τοπογραφικής αποτύπωσης της αίθουσας επιβατών εξωτερικού και της παλιάς ιχθυόσκαλας, ψηφίζοντας ποσό 8.405 ευρώ, με στόχο μετά την ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης μελέτης να προχωρήσει Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τους δύο αυτούς χώρους.

Όπως εξήγησε στην “Α” ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνης Κέφης, εκτιμάται ότι σε 1,5 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη (άμεσα θα βγει προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος) για να προχωρήσει στη συνέχεια ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, επιδιώκοντας την ένταξη του έργου στο Leader, πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεται η ΕΤΑΧ.

Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας επιβατών εξωτερικού.

“Μόνο πέρσι πέρασαν 100.000 Τούρκοι τουρίστες”, υπενθύμισε ο κ. Κέφης.

Στο ερώτημα για το εάν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβουν την αξιοποίηση της χρηματοδότησης μέσω Leader (λόγω του χρονοβόρου των αδειοδοτήσεων ) επισήμανε ότι εκείνο που προέχει είναι να δρομολογηθεί η διαδικασία, αναγνωρίζοντας την υπαρκτή ανάγκη για επέκταση και διαμόρφωση των χώρων.

 

(η φωτογραφία υπενθυμίζει ότι η τελευταία... επέμβαση στην ιχθυόσκαλα είχε γίνει το 2014 με την τοποθέτηση φωτογραφικών... καλυμμάτων για να κρύβουν την ασχήμια της)

arhitektonikos_diagonismos_gia_tin_palia_ihthyoskala

Σχετικά Άρθρα