Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Αστυνομικοί Ανατολικού Αιγαίου: Θέλουμε έμπρακτως να μας αποδείξει το κεντρικό κράτος ότι δεν μας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα μας

Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Ανατολικού Αιγαίου
Τετ, 16/10/2019 - 22:23

 

 Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά Gεπιβεβαιωθήκαμε όταν κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του κορεσμού πληθυσμιακά των δομών στα νησιά μας. 

 
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα με το οποίο εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες μας, στην επιστολή που καταθέσαμε στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αρμόδιο για την  Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο. 
 
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους Αστυνομικούς, για τους μετανάστες, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι οικογένειες μας.
 
Ωστόσο όπως φαίνεται, η αγωνία μας δεν συγκίνησε κανένα, αφού η πρόταση μας για άμεση αποσυμφόρηση των δομών, δεν εισακούστηκε.  Και με αυτά τα δεδομένα, γενάται το εύλογο ερώτημα: πρώτα η Μόρια τώρα η Σάμος, μετά ποιός;
 
Η τακτική να σπέρνουμε ανέμους, έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να θερίζουμε θύελλες, θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι αρμόδιοι , ότι η διατήρηση τόσων μεταναστών στις δομές των νησιών λειτουργεί ως "ωρολογιακή βόμβά" και η τακτική αυτή είναι  τουλάχιστον επικίνδυνη αν όχι εγκληματική.
 
 
Είναι επιβεβλημένο αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή να κάνουμε την διαφορά και να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια και να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά . Η τακτική να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις έχει αποτύχει παταγωδώς, όπως και η εκ των υστέρων μετακίνηση δυνάμεων με στρατιωτικά αεροπλάνα για να σώσουμε ότι σώζεται.
 
Απαιτούμε λοιπόν να αποσυμφορηθούν ¨χθες¨ οι δομές του Ανατολικού Αιγαίου και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μας καλύπτουν οι μετακινήσεις (επικοινωνιακού χαρακτήρα) των τριάντα και σαράντα ατόμων. 
 
Θελουμε έμπρακτως να μας αποδείξει το κεντρικό κράτος, ότι δεν μας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα μας !!
Πρόεδρος
Β. Δωδ/νησου
 Πρόεδρος
Ν. Δωδ/νησου
Πρόεδρος
Ν. Λέσβου
Πρόεδρος
Ν. Σάμου
 Πρόεδρος
Ν. Χίου
 
ΚΥΔΩΝΑΛΗΣ Αντώνιος
 
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
 
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
 
ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία
 
ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ
 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 15:13

Οι δημότες δεν αρκεί να πιέζουν μόνο τη ΔΕΥΑΧ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης αλλά και τον φορέα που έχει την ευθύνη για την κατασκευή του φράγματος Κόρης Γεφύρι. Αν δεν ολοκληρωθεί τα προβλήματα θα συνεχιστούν, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατοίκων του Βροντάδου που μένουν στη μεσαία και υψηλή ζώνη.

Ο κος Μυριαγκός επανέλαβε την θέση του ότι κακώς το όλο σύστημα υδροδότησης της περιοχής στηρίχθηκε στις αφαλατώσεις, θεωρώντας ως υπαίτια για την κατάσταση που παρατηρείται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα την αύξηση των καταναλώσεων και τον γερασμένο εξοπλισμό των αφαλατώσεων.

Κατά τον ίδιο εξετάζεται μια εμβαλωματική λύση αυτές τις ημέρες ώστε όταν δίνεται νερό στην υψηλή ζώνη, δηλαδή στο Αίπος και στο χωριό της Κιβωτού, να μην παρατηρείται δυσλειτουργία στις χαμηλότερες ζώνες και μέχρι την Τετάρτη θα γνωρίζουν αν το εγχείρημα θα έχει αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση – είπε- εξετάζεται η εκ περιτροπής υδροδότηση και στον Βροντάδο, με παροχή νερού 4 φορές την εβδομάδα.