Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Αυτοί οι μετανάστες μας παρέκαμψαν με ιστιοπλοϊκό αλλά… κόλλησαν στα Ψαρά

Τρί, 29/10/2019 - 18:23
φωτο αρχείου

Αυτοί οι μετανάστες είπαν να μας… παρακάμψουν αλλά τους πρόδωσε μάλλον το σκάφος τους.

Έτσι τέσσερις απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στη Βολισσό και το ιστιοπλοϊκό ρυμουλκείται στο Λιμάνι της Χίου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα στο 112 του Λιμενικού Σώματος, όπου άτομα ανέφεραν ότι κινδυνεύουν Β/Δ των Ψαρών. Προς βοήθεια έσπευσαν ταχύπλοα του Λιμενικού Σώματος από τα Ψαρά και τη Χίο και όντως διαπίστωσαν ότι έπλεε ακυβέρνητο ιστιπλοϊκό σκάφος 7 μέτρων.

Από τους επιβάτες, που οι περισσότεροι είναι Σύροι, τέσσερις για άγνωστους λόγους ήταν τραυματισμένοι κυρίως στα πόδια και μεταφέρθηκαν με ταχύπλοο στη Βολισσό και από εκεί στο Νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι οδηγούνται στο Λιμεναρχείο και βρίσκονται μέσα στο σκάφος που ρυμουλκείται στο Λιμάνι.

Από μια πρώτη ανάγνωση του περιστατικού μάλλον πρόκειται για μετανάστες – πρόσφυγες, που γνωρίζοντας τις συνθήκες στην ΒΙΑΛ θέλησαν να παρακάμψουν την Χίο και την Ελλάδα με… φιλόδοξο προορισμό την Ιταλία.

Εκτός  του παραπάνω περιστατικού από το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου μέχρι αυτή τη στιγμή το Λιμεναρχείο επιλήφθηκε και άλλων με... αποβάσεις 32 ατόμων στο Βοντάδο, 45 στην Αγία Ελένη, 41 στο Βίρι και 13 στον Καρφά.

Σχετικά Άρθρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Δευ, 24/02/2020 - 22:51
Ο Γιώργος καμίνης στο βήμα της Βουλής

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της δημιουργίας κλειστών κέντρων για μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, άσκησε τη Δευτέρα 24/2/20 από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση των νησιωτών, αφού προεκλογικά είχε υποσχεθεί άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Αναφέρθηκε μάλιστα και στη «Συμφωνία Αλήθειας» που είχε συνάψει με τους κατοίκους της Σάμου τον περασμένο Ιούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κατασκευή των κλειστών κέντρων καταρρακώνει το κύρος της κυβέρνησης και εισάγει μια απαράδεκτη διάκριση εις βάρος των νησιωτών, καθιερώνοντας μία Ελλάδα δύο ταχυτήτων, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Καμίνης.

«Καταφέρατε, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, να στρέψετε εναντίον σας τις τοπικές κοινωνίες των νησιών. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται ταπεινωμένοι. Τσαλακώνετε την αξιοπρέπειά τους γιατί τους μεταχειρίζεστε σαν να ήταν ραγιάδες. Αυτή την ταπείνωση, αυτόν τον εξευτελισμό, ουδείς τον ανέχεται» είπε στο τέλος της παρέμβασής του ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη.

giorgos_kaminis_gia_kleista_kentra_sta_nisia_toy_aigaioy