Δεν αίρεται η ασυλία Μιχαηλίδη

Για τη συμμετοχή του στις κινητοποίησεις των Θεοφανίων κατά της δομής
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 12/05/2022 - 09:44

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρεται στην απόρριψη από την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής του αιτήματος του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που έγιναν στα λιμάνια Μεστών και Χίου, ανήμερα των Θεοφανίων, όταν επιχειρήθηκε η μεταφορά μηχανημάτων που θα συμμετείχαν στην κατασκευή της δομής στο Θόλος.

Αναλυτικά ο κος Μιχαηλίδης αναφέρει:

"Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας μου, παρά την δική μου ρητή και επίμονη στάση υπέρ της άρσης.

Η Επιτροπή απέρριψε το κατηγορητήριο στο σύνολό του και έκρινε ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορούμαι εμπίπτουν στα βουλευτικά μου καθήκοντα. Αποδοκίμασε, έτσι, πρακτικές φίμωσης που επιχειρούνται και θεώρησε ότι πέραν από τη δική μου επιθυμία προέχει η υπεράσπιση της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού θεσμού.

Στην τοποθέτησή μου ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκα εκτενώς στα γεγονότα της ημέρας των Θεοφανίων στη Χίο και επεσήμανα την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, όπως αποτυπώνεται και σε αποφάσεις δεκάδων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, επιστημονικών κ.ά. φορέων, ενάντια  στους σχεδιασμούς του κ. Μηταράκη για την κατασκευή της υπερδομής στο νησί.

Η πρόταση της Επιτροπής θα έρθει προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, όπου και θα τοποθετηθώ εκτενώς".

 

den_airetai_i_asylia_gia_ta_gegonota_toy_pelagiti

Σχετικά Άρθρα