Δεν θέλουν την παράκαμψη οι Χαλκούσοι

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ
Παρ, 10/06/2022 - 06:35

Δεν θέλουν την παράκαμψη του Χαλκειούς κάτοικοι και επεγγελματίες της περιοχής. Θεωρούν δε ότι αδικούνται αφού για παράδειγμα στην περίπτωση παράκαμψης του Βροντάδου υπάρχουν τρείς εναλλακτικές προτάσεις ενώ στην δική τους η μία που υπάρχει παρουσιάζεται ως τετελεσμένη.

Προαναγγέλουν κινητοποιήσεις και σε ψήφισμα τους επισημαίνουν προς την Περιφερειακή Ενότητα τα εξής: 

«Σήμερα 8 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ.οι ιδιοκτήτες και οι επαγγελματίες του Χαλκειού, που θίγονται από το μη αναγκαίο έργο της παράκαμψης του Χαλκειού, συγκεντρωθήκαμε στη Δημοτική αίθουσα και συζητήσαμε για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στη δικαιολογημένη αντίδρασή μας.

Μετά από εμπεριστατωμένο διάλογο και έκφραση ουσιαστικών απόψεων για την πεισματική εμμονή στην εκτέλεση ενός ανωφελούς έργου για το χωριό μας, καταλήξαμε σε συμπεράσματα που συνοπτικά παραθέτουμε:

1. Το έργο βασίζεται σε μια μελέτη που έγινε πριν από μια εικοσαετία και δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του χωριού μας και των άλλων Καμποχώρων. 

2. Το τεράστιο κόστος που θα απαιτηθεί για μια διαδρομή 2,5 περίπου χιλιομέτρων θα ήταν αρκετό για να διαπλατυνθεί ο δρόμος που αρχίζει από το Χριστό Βαρβασίου και καταλήγει σε όλα τα Καμπόχωρα, μια απόσταση παραπάνω από 15 χιλιόμετρα. Έτσι θα διευκολυνόταν όλος ο πληθυσμός της περιοχής.  Οι αρμόδιοι αγνοούν το πόσο επικίνδυνο είναι το τμήμα του δρόμου στον κατήφορο του Γρου, όπου έγιναν μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα; Τόσο άσχετοι και αδιάφοροι είναι προς μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους; Στο πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει στοιχειώδης ευαισθησία;

3. Πρόσφατα ό ίδιος ο Περιφερειάρχης για την παράκαμψη του Βροντάδου πρότεινε τρεις επιλογές για να αποφασίσουν οι κάτοικοι. Εμείς στο Χαλκειός είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού; Στην περίπτωσή μας δεν δόθηκε άλλη επιλογή. Η εποχή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει παρέλθει. Η Δημοκρατία μας έχει κανόνες απαραβίαστους, τους οποίους οι ηγήτορες της κοινωνίας οφείλουν να σέβονται.

4. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια θα σεβαστεί  το Ανώτατο Δικαστήριο και θα περιμένει την έκδοση της απόφασής του για να μας αποσταλεί το έγγραφο ανακακοίνωσης της απαλλοτρίωσης. Διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να  συγκεντρώσουμε  τα έγγραφα και να σας τα επιστρέψουμε.

5. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με κάθε νόμιμο μέσο. Ας μη ξεχνούν ορισμένοι ότι πλησιάζει η ώρα της κάλπης και τότε θα λειτουργήσουμε αποτρεπτικά για όσους αγνόησαν τη δημοκρατική δεοντολογία και ακολούθησαν αυταρχικές ατραπούς».

Σημ. Σύνταξης: Η φωτογραφία που επισυνάπτεται στο κείμενο είναι από παλαιότερη κινητοποίηση Χαλκούσων και αφορά την αντίδρασή τους στη λειτουργία της ΒΙΑΛ

 

 

Σχετικά Άρθρα