Δήμαρχος κατά αντιπολίτευσης για τα ανταποδοτικά

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/11/2020 - 16:01

Κατά των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης έβαλε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με αφορμή τις αντιπροτάσεις τους για μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού -καθαριότητας, από αυτήν που προτείνει η Δημοτική Αρχή.

«Βρίσκονται σε πανικό», ανέφερε ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι μιλούν εκ του ασφαλούς, ψέγοντας μάλιστα την παράταξη του πρώην Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού, που την περίοδο της θητείας της δεν έκανε καμία μείωση αλλά αντίθετα αύξησε τα ανταποδοτικά, αλλά τώρα ζητάει μεγαλύτερη μείωση.

Σε οικονομικά μεγέθη, όπως είπε, σε ένα προϋπολογισμό εσόδων της τάξεως των 8 εκατομμυρίων ευρώ, η Δημοτική Αρχή προτείνει μείωση κατά 755.000 ευρώ, που σημαίνει μείωση που κυμαίνεται από  10% για τα νοικοκυριά, έως και 20% για τους επαγγελματίες. Παράλληλα δεσμεύθηκε πως  όταν - εντός του 2021-  αποτυπωθούν τα  επιπλέον τετραγωνικά των δηλωθέντων ακινήτων, τότε θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στα ανταποδοτικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 7.30 μ.μ. συνεδριάζει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για το δημοτικό συμβούλιο που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και σήμερα συνεχίζεται για... τρίτη φορά!

 

meionoyme_ta_antapodotika_teli_kai_mas_psegoyn_osoi_ta._ayxisan

Σχετικά Άρθρα