Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Δράση για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Δευ, 03/12/2018 - 19:17

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Παράρτημα Χίου) και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου, οργανώνουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30 π.μ. 4:00 μ.μ. ) εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη βία σε γυναίκες πρόσφυγες στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-5:00).

Σχετικά Άρθρα

Η τελική απόφαση σήμερα. Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.
Πέμ, 09/04/2020 - 06:52

Με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e-presence διεξήχθη για πρώτη φορά, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενταγμένη στα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοίο.

Σ’ αυτή συμμετείχε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου βρίσκονταν μόνο ο Πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης, ενώ ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στο γραφείο του.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε σειρά θεμάτων.

Σε ιδιώτη θα δοθεί προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του το cine κήπος, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση έμπαινε... μέσα.

«Από το 2017 το cine  Κήπος» μπαίνει 8500 με 9000 ευρώ μέσα κάθε χρόνο», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση τόσο του Μανώλη Βουρνού όσο και του δημοτικού συμβούλου  Κυριάκου Φρεζούλη.

 Μάλιστα ο κ, Φρεζούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ τόνισε ότι η παράταξη του  Συμμαχία Αξιών), σκοπεύει να προσφύγει κατά της απόφασης του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ ζητώντας και από άλλους δημοτικούς  συμβούλους αν συμφωνούν με αυτό να τον ακολουθήσουν.

Πάντως ο Δήμαρχος Χίου ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπεύθυνη για την λειτουργία του cine Κήπος είναι η ΔΗΚΕΧ η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κάρμαντζης , διαθέτει και πρόεδρο και ΔΣ.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Μετανάστευσης, ερωτώμενος σχετικά (διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο) περαμύνθηκε της απόφασης του για δημιουργία  Κλειστής δομής προσφύγων-μεταναστών ως χώρος απομόνωσης για την Χίο.

 

Απαντήσεις σε επικρίσεις που δέχτηκε  από τις αντιπολιτεύσεις  σχετικά με την δημιουργία Δομής απομόνωσης -  προσφύγων-μεταναστών έδωσε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Άλλο ο συνεχής μας αγώνας για το μεταναστευτικό και άλλο ο αγώνας για την δημόσια υγεία», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας ότι εκτός από Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οφείλει να παίρνει έγκαιρα αποφάσεις σε περιόδους κρίσης.

«Δεν μιλήσαμε για νέα δομή αλλά για ένα χώρο κλειστό, που θα πηγαίνουν οι νεοαφιχθέντες μετανάστες-πρόσφυγες ενόψει του κορωνοϊού », τόνισε ο δήμαρχος Χίου συμπληρώνοντας  ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο σχεδιασμό και η σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης δέχθηκε τα «πυρά» των αντιπολιτεύσεων με τον ίδιο ωστόσο να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμιά παρέκκλιση από την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου για την μη δημιουργία νέας δομής.

«Αύριο το πρωί αν φτάσουν μετανάστες-πρόσφυγες όλοι με το δάκτυλο θα δείχνουν το δήμαρχο προκειμένου να βρει χώρο να πάνε για να είναι απομονωμένοι από τους υπολοίπους  οπλίτες», υπογράμμισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου τόνισε ότι με την λήξη  της περιόδου που πρέπει οι νεοαφιχθέντες να μπουν σε χώρο καραντίνας ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα ζητήσει το κλείσιμο της.

Τελικά στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι περισσότεροι με τις αντιπολιτεύσεις να προκρίνουν την λύση Ξενοδοχείου, που πάντως δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον εκτός του Γ. Καραβασίλη, που επιμένει στη λύση του πλοίου.

Όλοι επεσήμαναν ότι αυτή η Δομή θα πρέπει να λειτουργήσει για όλο το διάστημα, που υπάρχει ανάγκη καραντίνας.