Χίος, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Δράση για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Δευ, 03/12/2018 - 19:17

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Παράρτημα Χίου) και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου, οργανώνουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30 π.μ. 4:00 μ.μ. ) εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη βία σε γυναίκες πρόσφυγες στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-5:00).

Σχετικά Άρθρα

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Μιχάλη Τσακό
Κυρ, 16/02/2020 - 21:40

Ο Μιχάλης Τσακός, δεν έχει ας πούμε την παλιά οικοδομική… αγριάδα, αλλά μήπως δεν άλλαξε η οικοδομή;

Όχι πως του λείπει το μπόϊ ή τα μπράτσα, αλλά έχει μια ηπιότητα και μια ευγένεια στη μορφή, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Αν μη τι άλλο το Σωματείο οικοδόμων έχει έναν Πρόεδρο, που στέκεται και στα… σαλόνια με την ίδια άνεση που σκαρφαλώνει στις οικοδομές.

Ο Μιχάλης Τσακός γιός εργάτη Βυρσοδεψείων, γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου.

Σαν παιδί θυμάται τους μεγάλους αγώνες όλων στην… Σαρακήνα να πείσουν τις αρχές ότι χωρίς παραχωρητήρια, τα αχούρια που φτιάχτηκαν δεν θα συνεχίζουν να κατοικούνται, όπερ και εγένετο.

Ο Μιχάλης θυμάται να κοιμάται παιδί και να χτυπά δίπλα του την κολώνα, ακούγοντας τον… κουφό της ήχο, μέχρι που έκλεισαν τα Βυρσοδεψεία και η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα.

Δεν τα παιρνα τα γράμματα μας λέει και έτσι από 15 χρόνων βρέθηκα σε συνεργείο αυτοκινήτων και από εκεί στην οικοδομή. Μου άρεσε το αυτοκίνητο μας λέειν αλλά αυτά που έβγαζα μια εβδομάδα στο συνεργείο η οικοδομή μου τα έδινε σε μια μέρα.

Στη ζωή του μετάνιωσε για δυό πράγματα. Που δεν συνέχισε το σχολείο και που βρέθηκε τυχαία δύο εξάμηνα στην Αμερική και δεν έμεινε εκεί.

Σήμερα οικογενειάρχης με τρία παιδιά, έχει δικό του οικοδομικό συνεργείο, αλλά παράλληλα από το 2012 βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου εργατικού Σωματείου του νησιού, με δύναμη 1800 μελών, αυτό των Οικοδόμων.

Χαίρεται που στη δύναμη του Σωματείου βρίσκονται και αλλοδαποί, θεωρεί ως κύριο πρόβλημα την ανασφάλιστη εργασία, δεν βλέπει φως σε αλλαγή πολιτικής, που να ευνοεί την οικοδομή, που… ταϊζει280 επαγγέλματα (!) είναι σίγουρος ότι ο καλύτερος πελάτης του κλάδου του είναι οι ναυτικοί, γιατί έχουν μια… μούρη, χαίρεται τη συνεργασία του χώρου με τους Μηχανικούς, που θεωρεί ότι… παντρεύονται ένα σπίτι και επισημαίνει ότι όπως και κάθε τομέας και η οικοδομή είναι μια πολύ υπεύθυνη εργασία.

Στον συνδικαλισμό τον έβαλε ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Τάσσος Κώσταλος, που τον θεωρεί δάσκαλο του, δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό Κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ομάδα έχω κόμμα δεν έχω» και λατρεύει στην κυριολεξία τον Σταμάτη Κάρμαντζη, γιατί ποτέ δεν του ζήτησε τίποτα, όπως και εκείνος ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από τον Δήμαρχο Χίου, που θεωρεί  ότι πέρα από την αποτελεσματικότητα η δύναμη του είναι στην απλότητα.

Αν έχετε απορία για την ομάδα του είναι… Ολυμπιακός.

Τα υπόλοιπα τηλεοπτικά την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή του Γιάννη Τζούμα «Αυτοπροσώπως».