Χίος, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Δύτες μηχανικοί εξετάζουν το λιμάνι... που φεύγει

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/03/2019 - 14:50

Από χθες δύτες πολιτικοί μηχανικοί πραγματοποιούν εξειδικευμένο έλεγχο στο λιμάνι της Χίου, προκειμένου να αποτυπώσουν το μέγεθος της ζημιάς και τις δυνατότητες παρέμβασης στο τμήμα που  "πάσχει", στο ύψος του πρακτορείου Καμπά.

"Εχουμε τοποθετήσει κώνους στο πεζοδρόμιο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", ανέφερε στη συνεδρίαση της σημερινής λιμενικής επιτροπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνης Κέφης.

Όπως είπε, επειδή το πρόβλημα (το οποίο πρόσφατα ανέδειξε και η ΑΛΗΘΕΙΑ) είχε εντοπιστεί από το 2017, έχει γίνει ήδη μια πρώτη καταγραφή, έχουν συγκεντρωθεί οι ογκόλιθοι από το συγκεκριμένο σημείο και όταν ολοκληρωθεί η μελέτη των δυτών - πολιτικών μηχανικών και υποδειχθούν λύσεις θα επανατοποθετηθούν.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/09/2019 - 19:02

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές στη Χίο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ.

 Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Δημ. Αυγερινό με τον οποίο συζήτησε για ζητήματα ασφάλειας και τάξης του νησιού ενώ παράλληλη συνάντηση είχε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χίου Παναγιώτη Αναγνώστου στην οποία παραυρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών Λάμπρος Σκούφης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΗ με τον  

Διευθυντή της Γ. Καλαμάκη για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης και άλλα έργα της ΔΕΗ στις Οινούσσες.

 Τέλος υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον αρχαιότερο αστικό Σωματειακό φορέα της Χίου τον Φιλοτεχνικό Όμιλο όπου συζητήθηκε η έναρξη πνευματικής και λογοτεχνικής συνεργασίας για το κοινό όφελος των κατοίκων Χίου και Οινουσσών.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για να καλυφθούν και οι υπόλοιποι τομείς του δημοτικού έργου.