Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Εισηγητής ο Αν. Μιχαηλίδης για τη δωρεά του Ιδρύματος "Νιάρχος"

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στήριξης δομών υγείας
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 21/09/2018 - 16:44

Εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με τη σύμβαση αυτή το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή έργων για τη στήριξη των δομών υγείας στη χώρα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων χρόνων στο χώρο της υγείας. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τα έργα θα παραδοθούν στο Ελληνικό δημόσιο το οποίο θα έχει την αποκλειστική κυριότητα και την ευθύνη λειτουργίας τους. Η σύμβαση κυρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περιελήφθη και υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τη εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

a._mihailidis_20-9-18_eisigisi_voyli_dorea_idrymatos_st._niarhos

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/11/2018 - 21:02

Οπως ενημερώνει ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, μια ακόμα ένταξη έργου από το νομό Χίου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» πραγματοποιήθηκε σήμερα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων», ο Δήμος Οινουσσών χρηματοδοτείται με 1.817.260 € για έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων. Πρόκειται για μια πρόσθετη, σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση από το δημόσιο με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων στο ακριτικό νησί.

Συνολικά, με την απόφαση αυτή χρηματοδοτούνται με 132 εκατομμύρια ευρώ 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας.