"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 29/06/2018 - 18:25
ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την απαντητική επιστολή των

α)Σάββα Φωτιάδη Πρόεδρου ΠΟΣΥΠ και β) Νώντα Αθανασιάδη Πρόεδρου ΣΥΠYΥΠ συνήλθε εκτάκτως (28/6/2018) και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Α) Συνεχίζει με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια λόγων και έργων, να δρα με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.

Β) Συνεχίζει να πρωτοστατεί στην Απεργία- Αποχή, που έχει αποφασισθεί από το Γ΄ βάθμιο της ΑΔΕΔΥ και να στηρίζει αταλάντευτα κάθε δραστηριότητα των Α΄ βάθμιων Σωματείων προς σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να πέσει στο κενό η επιχειρούμενη αξιολόγηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις όποιες απειλές και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους ανεξάρτητα θέσης που κατέχουν.

Γ) Συνεχίζει να δίνει τη συνδικαλιστική και πολιτική μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς αντιμετωπίζοντας υπό συνδικαλιστικό πρίσμα κάθε ενέργεια που υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων και ως τέτοια καταδίκασε την συνδικαλιστική πράξη των συγκεκριμένων στελεχών, θεωρώντας ότι εκπροσωπούν μια ομοσπονδία, έχουν θεσμικό συνδικαλιστικό ρόλο και λόγο και εκπροσωπούν εργαζόμενους που εδώ και χρόνια βιώνουν τις τραγικές αντιλαϊκές πολιτικές στην εργασία και την οικογένεια τους.

Ως εκ τούτου η στάση τους και τα όσα είπαν, έσπειραν σύγχυση και ηττοπάθεια, αποπροσανατόλισαν από το κύριο. Τα ίδια τα κείμενά τους για την αξιολόγηση (7/6/2018 ΣΥΠYΥΠ) αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των όσων αντιφατικών είπαν και της λαθροχειρίας κειμένων της κεντρικής ΑΔΕΔΥ (Χρήση ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ του Απριλίου αντί Μαΐου 2018, που ξεκαθαρίζει τα πράγματα).

Ταυτόχρονα, κάνουν τους ανήξερους ως προς το νόμο, που η μεν ημερομηνία αυτοαξιολόγησης για τους εργαζόμενους έληγε στις 18 Ιουνίου και αμέσως ξεκινούσε των προϊσταμένων,-στην Α/μια Χίου είναι 5- άρα η παρουσία τους και τα όσα είπαν είτε τους αρέσει είτε όχι επέδρασε στις συνειδήσεις τους.

 Κατά συνέπεια αυτό που προείχε και προέχει για μας, είναι ενότητα δράσης ενάντια στην Αξιολόγηση, την κινητικότητα, την στοχοθεσία στα πρότυπα των αγοραίων αντιλήψεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων, τη σύνδεση μισθού – βαθμού, των απολύσεων και της κατηγοριοποίηση των εργαζομένων.

Η ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου δεν κάνει ρούπι πίσω από τα όσα κατήγγειλε, επιβεβαιώθηκαν με την παρουσία τεσσάρων στελεχών της Ε.Γ. σε σύσκεψη των εργαζομένων στην Α/μια στις 28/9/2018 και όποιος επιδιώκει τη συνδικαλιστική διαπάλη να τη μεταφέρει στα δικαστήρια, αναλαμβάνει και πλήρως τις ευθύνες για τις απαντήσεις που θα λάβει σε όλα τα επίπεδα. Ήδη η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στην επικείμενη συνεδρίασή της θα ασχοληθεί με το θέμα.

Συνάδελφοι οι όποιες απειλές είτε τηλεφωνικές είτε έντυπες από τους ανωτέρω συνδικαλιστές, θα πέσουν στο κενό, γιατί θα συνεχίσουμε να δρούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων με πράξεις και βρισκόμαστε πάντα κοντά τους στους χώρους δουλειάς λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη .

Οι εργαζόμενοι αποτελούν και την ασπίδα μας απέναντι σε κάθε αντίπαλο, στις όποιες απειλές του και από όπου και αν προέρχεται .

                     Για την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος             Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                         Μ. Σκούφαλος              Σ. Γατανά

 

Σχετικά Άρθρα