Εκκένωση του κέντρου υποδοχής προσφύγων ζητά μετά τα επεισόδια ο Δήμος Λέρου

Σάβ, 09/07/2016 - 06:53
Την άμεση εκκένωση του κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Λέρο, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όσους πήραν τις αποφάσεις που οδήγησαν στα χθεσινά επεισόδια  με τους πρόσφυγες, ζητάει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας «το δημοτικό συμβούλιο της Λέρου με ομόφωνη απόφασή του, ζητάει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν εντολή να παραμείνει υποστελεχωμένο και με λιγοστούς αστυνομικούς το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέρο και σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν, ενώ βρίσκονταν από τις 10:30 το βράδυ στο νησί, την ίδια ώρα που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου».

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά την οριστική εκκένωση του κέντρου υποδοχής, το οποίο έχει εξάλλου υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ο δήμαρχος, ο οποίος ζητά παράλληλα τη δίκαιη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης, και το πρωί της Παρασκευής οι πρόσφυγες έκλεισαν το δρόμο εμποδίζοντας τους κατοίκους της Λέρου να πάνε στους χώρους εργασίας τους.

Ερώτηση στη Βουλή από Κικίλια

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας στα hot spots των νησιών μας, με αποκορύφωμα τις χθεσινές επιθέσεις μεταναστών με τσεκούρια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων της Λέρου» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

«Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αναλόγως τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αρμόδιων διαχειριστικών Αρχών στα νησιά, καθώς και να ελέγξει τη δράση των "αλληλέγγυων" ομάδων οι οποίες τους υποκινούν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα