Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Εκμυστηρεύσεις Μηταράκη

ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Δευ, 24/12/2018 - 07:40

Tις γιορτινές μέρες συνηθίζεται οι πολιτικοί να δεξιώνονται τους δημοσιογράφους και να έχουν μια χαλαρή κουβέντα μαζί τους. Την παράδοση αυτή τήρησε χτες και ο Χιώτης βουλευτής Νότης Μηταράκης, παραθέτοντας δείπνο «στου Γιώργου» στην Ευρετή και, «μεταξύ τυρού και αχλαδίου», τους εκμυστηρεύθηκε και κάποιες από τις μύχιες σκέψεις του. Όπως: Ποιος από τους πολλούς φερόμενους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας πρέπει και φαίνεται να έχει προτεραιότητα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο (Στ. Μιχαηλίδης). Πότε πιστεύει πως θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές (Οκτώβριος 2019)… Ποιοι θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και ποιον προβλέπει ότι θα εκλεγεί δήμαρχος (Κάρμαντζης- Τριαντάφυλλος και τελικά Κάρμαντζης). Ποιος ή ποια θα εκλεγεί περιφερειάρχης (Καλογήρου)… Ποια θα είναι η αναλογία ανδρών και γυναικών στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας (δύο και δύο). Ποια κόμματα θα εκλέξουν βουλευτή στη Χίο (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Και, βέβαια, πιστεύει στην αυτοδυναμία της γαλάζιας παράταξης. Και άλλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες για τα παραπάνω, στην έντυπη «Αλήθεια» της προσεχούς Δευτέρας… Λίγη υπομονή!

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 18/10/2019 - 07:08

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «ασφυξία» από το μεταναστευτικό, μετά και τα επεισόδια της Δευτέρας και το 48ωρο «τελεσίγραφο» του Δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, για άμεση μαζική απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της κατά πλειοψηφία ληφθείσας απόφασης του εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, σε  σύσκεψη της δημοτικής Αρχής με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε ότι:

  • Την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου, καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και την Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Το Σάββατο στην 1.00 μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας του Δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της Frontex.
  • Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και η Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Την ίδια μέρα στις 4.00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους «να συμμετάσχουν στο κλείσιμο και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων».

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του δήμου Ανατολικής Σάμου.