Εκσυγχρονίζονται οι χώροι στάθμευσης Φάρκαινας και Ράμνης

Και ηλεκτρονική ενημέρωση οδηγών για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 28/11/2018 - 15:34

 

390.000 ευρώ θα δοθούν μέσα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των δύο χώρων στάθμευσης στην Φάρκαινα και την Ράμνης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Τζιώτης, δεν αφορούν μόνο καθαιρέσεις τοιχίων, αλλά και νέες διαγραμμίσεις, διαμόρφωση θέσεων για τα λεωφορεία που θα συνδέουν τα πάρκινγκ με το κέντρο αλλά  και την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών για τους διαθέσιμους χώρους σ’αυτά με ηλεκτρονικές πινακίδες, προκειμένου - όπως είπε χαρακτηριστικά - κάποιος που ξεκινάει, για παράδειγμα, από Θυμιανά να ξέρει αν στην Φάρκαινα θα μπορέσει να παρκάρει για να πάρει στη συνέχεια το λεωφορείο να κατέβει στην πόλη.

Παράλληλα, είπε, ο Δήμος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την παραχώρηση, για 30 χρόνια, έκτασης στα Ταμπάκικα προκειμένου κι αυτή να διαμορφωθεί σ’ ένα σύγχρονο χώρο στάθμευσης που θα ενταχθεί στο συνολικό πλάνο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη λειτουργία του περιφερειακού δρόμου της πόλης.

Βέβαια όλα αυτά για να λειτουργήσουν προϋποθέτουν αλλαγή της νοοτροπίας του Χιώτη οδηγού και σαφέστατα καλή και τακτική σύνδεση των χώρων στάθμευσης με το κέντρο της πόλης.

“ Το πρόγραμμα ΒΑΑ προβλέπει επίσης προμήθεια μικρότερων και πιο ευέλικτων λεωφορείων για να είναι πιο χρηστικά. Θα επιδιώξουμε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ”, ανέφερε ο κ. Τζιώτης ο οποίος μιλώντας για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές αλλαγές επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται συνάντηση με εκπροσώπους των ΚΤΕΛ και των Ταξί για να εξεταστούν λεπτομερώς κάποια σημεία, αναφέροντας επίσης ότι τα μέτρα που θα αφορούν το κέντρο της πόλης θα καθοριστούν οριστικά όταν τελειώσει και το master plan του λιμανιού, αφού όλη αυτή η περιοχή είναι ενιαία.

anaplasi_stin_farkaina_kai_stin_ramnis

Σχετικά Άρθρα