Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. υπό την Προεδρία του Δημάρχου για τον "Λέανδρο"

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 17/01/2021 - 17:37

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, κατόπιν εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (Χιονοπτώσεις - Παγετός - Κατολισθήσεις) που έπληξαν το Δήμο μας και κυρίως τις Δ.Ε. Αμανής,  Ομηρούπολης και Καρδαμύλων ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συγκάλεσε εκτάκτως σε αυστηρά υπηρεσιακό επίπεδο συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17/01/2021 και ώρα 12:00 στο διοικητήριο της Πολιτικής Προστασίας στα Θυμιανά (πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνά).

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να προστατευθούν οι περιουσίες των δημοτών μας καθώς και να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο καθώς έχουν αποκλειστεί αρκετοί οικισμοί.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Να επέμβει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και να μεταφέρει από τις αποκλεισμένες περιοχές όλους όσοι έχουν προγραμματισμένες θεραπείες έως και την Τετάρτη 20/01/2021 στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

2. Να συνδράμουν ιδιώτες εργολάβοι στο έργο  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου όταν αυτή  αδυνατεί να αντεπεξέλθει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων επέμβασης σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου αλλά και λόγω μη επάρκειας σε Μηχανήματα  Έργου.

3. Να γίνει επιπλέον προμήθεια αλατιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί στις Δημοτικές Ενότητες Χίου.

4. Για τα σχολεία θα ακολουθήσει ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων νεότερη απόφαση.

Συστήνουμε στους δημότες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κινηθούν στις περιοχές που χιόνισε. Οι άσκοπες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη καθώς θα παγώσουν πολλοί δρόμοι και υπάρχει κίνδυνος για τα οχήματα, τα δίκυκλα και τους πεζούς. Υπενθυμίζουμε ότι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία από τις 21:00 – 05:00 λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων COVID-19.

 

 

magikes_eikones_apo_ti_hionismeni_hio_-_snowy_chios

Σχετικά Άρθρα