Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων στα Ψαρά

Σάβ, 03/02/2024 - 08:50

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μελέτη με τίτλο: "Μελέτες και υπηρεσίες ωρίμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών", προϋπολογισμού 435.656,86 ευρώ.

Αφορά τα κτίρια Σπιτάλια, Δημοτικός Ξενώνας, Κέντρο Νεότητας (Βιβλιοθήκη), Γυμνάσιο Ψαρών και Αστυνομικός Σταθμός.

Προβλέπονται αντικαταστάσεις κουφωμάτων, κλιματιστικών μονάδων και φωτιστικών σωμάτων, θερμοϋγρομονώσεις εξωτερικών επιφανειών και εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων.

Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται πολύ σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, με άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στο κόστος λειτουργίας τους.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ Α.Ε.) και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2024» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Με αφορμή αυτή την είδηση ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος σημείωσε: "Έχοντας πλέον πλήρη ωριμότητα της δράσης επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, μέσω της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Π.Β.Α, κ. Γιώργο Πλακωτάρη και στους Προϊσταμένους (πρώην και νυν) της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της ΜΟΔ Α.Ε. κύριο Κώστα Αρβανίτη και κυρία Έλενα Μπούτσικου για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των μελετών."

Σχετικά Άρθρα