Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Επαφές και δηλώσεις Βορίδη μετά δύο μέρες στη Χίο

ΖΗΤΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ
Κυρ, 10/11/2019 - 18:54
Σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές είχε στη Χίο ο Μάκης Βορίδης

Τη θέση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος μετέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, που βρίσκεται από το Σάββατο 9/11/19 στη Χίο, προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 107ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο αλλά και παραγωγικούς φορείς, όπως η Ε.Μ.Χ.

«Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού και διαβεβαιώνω την τοπική κοινωνία ότι η συγκεκριμένη πολιτική γι’ αυτό το θέμα έχει αλλάξει», ανέφερε ο κ. Βορίδης συμπληρώνοντας ότι το μόνο που ζητά είναι μια μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να εφαρμοστεί ο νέος νόμος.

«Στόχος μας είναι η αποτροπή και φύλαξη των συνόρων, οι επαναπροωθήσεις και η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», τόνισε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης συμπληρώνοντας ότι «το πρώτο βήμα έγινε με την αλλαγή του νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική».

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, μετά και τις συναντήσεις του, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε την πρόθεση για ολοκλήρωση του έργου του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» λέγοντας ότι είναι δρομολογημένα τα βήματα με κυριότερο όλων την εξέταση των τεχνικών χαρακτηριστικών (μέσα στο επόμενο εξάμηνο) που θα υποδείξει ακριβώς και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του.

Ακόμη ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο για την επαναλειτουργία της Γεωργικής Σχολής και την προστασία του χιώτικου πρόβατου, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Τέλος, ερωτώμενος για την επιστολή του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου, ανέφερε ότι όλα εξετάζονται, αλλά δήλωσε αναρμόδιος ως προς την επίλυση του ζητήματος φορολόγησης του Κάμπου.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ
Σάβ, 14/12/2019 - 12:03

«Τα επιμορφωμένα στελέχη είναι και καλά στελέχη», ανέφεραν οι διοργανωτές της Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ, ημερίδα στην Χίο.

«Κύριος στόχος αυτής της επιμόρφωσης είναι να δώσουμε στα στελέχη μας ορθό πολιτικό λόγο και ικανότητα να διαχειριστούν τα τοπικά ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης.

Η  επιμορφωτική ακαδημία οργανώνεται από το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ενώ μετά την Χίο θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα με την επιμόρφωση των στελεχών θα υπάρξει και συζήτηση για τοπικά προβλήματα από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά  στο μεταναστευτικό-προσφυγικό με τα στελέχη της ΝΔ να τονίζουν ότι από τον Γενάρχη που θα ξεκινήσει η κατανομή μεταναστών και προσφύγων σε όλη την χώρα, τα νησιά, που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, θα μπορέσουν να δουν τα μέτρα αντιμετώπισης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.