Χίος, Παρασκευή 23 Αυγούστου

Επανέρχεται προσωρινά το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης

Από 1η Αυγούστου εξετάσεις ξανά στη Χίο, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/07/2019 - 12:03

 

Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Θυμίζουμε ότι στη Χίο εξετάσεις δεν γίνονται από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ από το Γενάρη του 2019 έχουν παραιτηθεί οριστικά των καθηκόντων τους οι εξεταστές της Χίου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, έχει δώσει μέχρι την Παρασκευή περιθώριο στους εξεταστές Χίου, με εντέλλεσθε, να απαντήσουν εγγράφως αν θα επανέλθουν ξεκινώντας από 1η Αυγούστου τις εξετάσεις στη Χίο. Ήδη μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γεν. Δ/ντή της Διευθυνσης Μεταφορών Β.Αιγαίου κο Γουγούλα, ο ίδιος την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί  για να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης ώστε να πιστοποιηθούν ξανά ως εξεταστές 7 υπηρετούντες στη Δ/νση Μεταφορών Χίου, που σημαίνει - όπως είπε στην "Α" ο κ. Ξενάκης-  ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πολύμηνης ταλαιπωρίας.

O ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος που η νέα ηγεσία του υπουργείου, στην οποία απευθύνθηκε, υιοθέτησε την πρόταση για αναστολή εφαρμογής του νόμου.

Σημειώνεται ότι στη Χίο, όπως είπε, σε αναμονή βρίσκονται 600 υποψήφιοι οδηγοί και ο αριθμός τους συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο πλησιάζει στα 3.000 άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 22/08/2019 - 18:43

Μια άκρως συγκινητική κίνηση εξέπληξε την Διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ αφού ειδοποιήθηκε ότι η οικογένεια του αείμνηστου έφεδρου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα αποφάσισε να δωρίσει στη Χίο και στο Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του, την τιμημένη στολή αλλά και το αντίσκηνο του, 75 χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατο του.

Η 96 ΑΔΤΕ προκειμένου να τα αναδείξει ως κειμήλια ηρωικών πράξεων, έφτιαξε μια προθήκη και τα τοποθέτησε στην Ταξιαρχία, διοργανώνοντας χωρίς σχετική δημοσιότητα μια σεμνή τελετή στις 16/8/19 προκειμένου να τιμήσει την οικογένεια για την εξαίρετη πράξη της.

 

Ως γνωστόν ο Γεώργιος Γκιάλας υπήρξε ήρωας της εποποιίας του 1940, έπεσε στο πεδίο της μάχης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ως έφεδρος Υπολοχαγός στο Ρίμινι της Ιταλίας και φέρει το όνομά του το κεντρικό στρατόπεδο που εδρεύει η Ταξιαρχία Χίου (96 ΑΔΤΕ).