Χίος, Κυριακή 26 Μαΐου

Επεκτείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας
Παρ, 22/02/2019 - 16:35
Α. Μιχαηλίδης

Οπως ενημερώνει ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία με την οποία επεκτείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας απασχολούνται ήδη 5.066 εργαζόμενοι, με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα παράτασης του προγράμματος.

Στη συγκυρία της παράδοσης του πορίσματος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης για τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα στον Πρωθυπουργό, της εκπόνησης του πρώτου Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, καθώς και των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των  πυρκαγιών που αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το επόμενο διάστημα, η παράταση του προγράμματος της αντιπυρικής προστασίας δασών θα ενισχύσει τα δασικά οικοσυστήματα, θα προστατέψει τις κατοικημένες περιοχές και θα βοηθήσει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να συνεχίσουν την εργασία τους στο δάσος αποκτώντας νέες εργασιακές δεξιότητες.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/05/2019 - 19:33

Ξεκίνησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο σχολιασμός της εκλογικής διαδικασίας με σειρά από συζητήσεις από εκπροσώπους Συνδυασμών, που ξεκίνησαν με τον  Στρατή Γδύση και τον... εθνικό μας εκλογολόγο Σωτήρη Παραδείση σε συντονισμό του Δημήτρη Φρεζούλη.