Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Επέστρεψαν, ως απαράδεκτα, τα βιβλία των θρησκευτικών στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γονείς μαθητών του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 13/11/2017 - 14:57

Μια κούτα με βιβλία θρησκευτικών των τάξεως Γ’ Δ’ Ε’ και Στ’ κατέθεσε στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, συνοδευόμενα με έγγραφη δήλωση διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των γονέων όλων των τάξεων.

Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει κι άλλοι σύλλογοι γονέων πανελλαδικά, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο των νέων βιβλίων θρησκευτικών.

 Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχ. Κέντρου Καμποχώρων, οι γονείς βρίσκονται στη θέση αυτή «διότι τα νέα βιβλία των θρησκευτικών περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, χωρίς να δίδεται η δέουσα προτεραιότητα και βαρύτητα στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα, και προκαλούν σύγχυση σε παιδιά ηλικίας 8-11 χρόνων ως προς την Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγησή τους, την οποία επιθυμούμε και δικαιούμαστε συνταγματικά να τους παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία».

“Γι’ αυτό», συνεχίζουν, «επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα βιβλία και ζητούμε τη σύνταξη νέων σχολικών εγχειριδίων με ορθόδοξο προσανατολισμό αλλά και την εντωμεταξύ κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος έστω με τη διανομή και χρήση των εγχειριδίων που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι.» 

 «Σε μια εποχή που οι αρχές και οι αξίες της Ελληνικής οικογένειας βάλλονται, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την έμπρακτη προάσπιση των πιστεύω μας», καταλήγει το κείμενο το Συλλόγου. 

Τετ, 11/12/2019 - 17:35
Χρ. Δρίβας

Το είχε αναφέρει στην πρόσφατη ομιλία του στο Ομήρειο και το επανέλαβε στην ΕΡΤ 3.

Αναφερόμαστε στον συμπατριώτη μας υποστράτηγο ε.α. Χρ. Δρίβα, που προέβλεψε την κίνηση Ερντογάν με την αυθαίρετη κήρυξη ΑΟΖ με την… κυβέρνηση μαριονέτα της Λιβύης.

Μάλιστα στην συνέντευξη του στην Λέλα Κεσίδου, στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» δίνει και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τα εθνικά μας φοβικά μας σύνδρομα κ.λ.π.

Η έμπειρη και έγκυρη ιστοσελίδα «Βετεράνος» που αναφέρεται στο θέμα σημειώνει ότι η εμπειρία των 39 χρόνων του Στρατηγού Δρίβα, με πολεμική πείρα σε αποστολές στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουμε τα στρατιωτικά μυαλά εκείνα, που μπορούν να «διαβάζουν» την Τουρκική εξωτερική και στρατηγική πολιτική.

Η ίδια συμπληρώνει με… νόημα ότι ο Στρατηγός αυτός είναι εκτός στρατεύματος στις κρίσεις του Μαρτίου.

Η προφητική αυτή συνέντευξη αυτή του Στρατηγού Δρίβα θα αναμεταδοθεί στο Ράδιο – αλήθεια το Σάββατο στις 10.30 π.μ.