Φόρτωσαν και την πυρασφάλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 23/06/2022 - 16:25

Με ανακοίνωση της η   Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου, διαφωνεί με την ανάθεση του καθήκοντος πυρασφάλειας στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των σχετικών, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου μεταφέρει τον προβληματισμό και την αγανάκτηση των συναδέλφων, μελών της Ένωσης μας, αναφορικά με την απόφαση αποκλειστικής ανάθεσης της δασικών περιπολιών στο προσωπικό των Ε.Δ.

 2. Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρονται, τα στελέχη θεωρούν ότι η εν λόγω ανάθεση νέων καθηκόντων δεν συμβαδίζει με την αποστολή των Ε.Δ. και απλώς χρησιμοποιούνται για μια ακόμα φορά ως η «δωρεάν παροχή υπηρεσιών» που καλύπτει πάγιες και διαρκής ανάγκες των κρατικών μηχανισμών.

3. Οι στρατιωτικοί ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε κοινωνική προσφορά, όμως αυτό είναι διαφορετικό από τη θεσμοθέτηση και παγιοποίησή της με αιτιολογία τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

4. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αποστολή (των δασικών περιπολιών) αφορά τους επαγγελματίες που, σε αντίθεση με το στρατιωτικό προσωπικό έχουν διέλθει την προβλεπόμενη εκπαίδευση, φέρουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, γνωρίζουν τις απαιτούμενες διαδικασίες και, πάνω απ’ όλα, διαθέτουν την εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

5. Πέραν τούτων, το προσωπικό των ΕΔ αισθάνεται ότι για ένα ακόμα καλοκαίρι θα δει θεμελιώδη δικαιώματά του (όπως ο προγραμματισμός οικογενειακών στιγμών) να συμπιέζεται για κάλυψη αναγκών τρίτων.

6. Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε όπως αναδείξετε την απογοήτευση και αγανάκτηση του προσωπικού που υπηρετεί στην Π.Ε. Xίου, ως αυτή μας έχει μεταφερθεί, ώστε να προστεθεί στις υπόλοιπες φωνές απογοήτευσης, με την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα αναλογιστεί την πραγματική έκταση του προβλήματος και θα προβεί σε προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού δασοπυρόσβεσης αντί να συνεχίσει να αναθέτει τα καθήκοντά αυτά στο προσωπικό των Ε.Δ..

 

diafonoyme_me_tin_anathesi_tis_pyrasfaleias_ston_strato