Φτηνότερα και από τη Χίο η βενζίνη στα Ψαρά

Με την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την 1η Ιανουαρίου
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 20/12/2018 - 14:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Με σημερινές τιμές που αναγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η πώληση της αμόλυβδης στα Ψαρά φτάνει στα 1,885 ευρώ/λίτρο με την τιμή του προϊόντος στη Χίο να κυμαίνεται από τα 1,63 έως 1,738 ευρώ / λίτρο και τη μέση τιμή στην Αττική να φτάνει στα 1,46 ευρώ/ λίτρο. Με την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα, από την 1η του Γενάρη, όπως εκτιμά ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, επικαλούμενος την μέχρι σήμερα πληροφόρηση που έχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, η τιμή πώλησης της αμόλυβδης στο μοναδικό πρατήριο που υπάρχει στο νησί τους θα μειωθεί κατά 30 περίπου λεπτά του ευρώ.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην “Α” ο Δήμαρχος λέγοντας ότι η επιδότηση στην περίπτωση των καυσίμων θα πηγαίνει απ’ευθείας από το υπουργείο στον πρατηριούχο (στα εισιτήρια την λαμβάνει ο νησιώτης που ταξιδεύει) και αυτός με τη σειρά του θα εποπτεύεται για το εάν περνάει την μείωση στον καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι στο Νομό Χίου το πιλοτικό μέτρο θα εφαρμοστεί στα Ψαρά, τα οποία εδώ και 1,5 χρόνο, μετά από προσπάθειες ετών, απέκτησαν βενζινάδικο, κάτι που δεν ισχύει για τις Οινούσσες που ακόμη προσπαθούν.

Σχετικά Άρθρα