Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Φτηνότερα και από τη Χίο η βενζίνη στα Ψαρά

Με την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την 1η Ιανουαρίου
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 20/12/2018 - 14:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Με σημερινές τιμές που αναγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η πώληση της αμόλυβδης στα Ψαρά φτάνει στα 1,885 ευρώ/λίτρο με την τιμή του προϊόντος στη Χίο να κυμαίνεται από τα 1,63 έως 1,738 ευρώ / λίτρο και τη μέση τιμή στην Αττική να φτάνει στα 1,46 ευρώ/ λίτρο. Με την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα, από την 1η του Γενάρη, όπως εκτιμά ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, επικαλούμενος την μέχρι σήμερα πληροφόρηση που έχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, η τιμή πώλησης της αμόλυβδης στο μοναδικό πρατήριο που υπάρχει στο νησί τους θα μειωθεί κατά 30 περίπου λεπτά του ευρώ.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην “Α” ο Δήμαρχος λέγοντας ότι η επιδότηση στην περίπτωση των καυσίμων θα πηγαίνει απ’ευθείας από το υπουργείο στον πρατηριούχο (στα εισιτήρια την λαμβάνει ο νησιώτης που ταξιδεύει) και αυτός με τη σειρά του θα εποπτεύεται για το εάν περνάει την μείωση στον καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι στο Νομό Χίου το πιλοτικό μέτρο θα εφαρμοστεί στα Ψαρά, τα οποία εδώ και 1,5 χρόνο, μετά από προσπάθειες ετών, απέκτησαν βενζινάδικο, κάτι που δεν ισχύει για τις Οινούσσες που ακόμη προσπαθούν.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 13/11/2019 - 21:31

«Λευκός καπνός» βγήκε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τους ορισμούς διοικήσεων σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές του Δήμου Χίου.

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη θυελλώδη συνεδρίαση, η αλλαγή του νόμου έδωσε την δυνατότητα στη δημοτική αρχή να ορίσει τα μέλη που θα απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια κρατώντας την πλειοψηφία δηλαδή  τα 3/5 των διοικήσεων.

Με ωριμότητα αλλά και συζητήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, οι αντιπολιτεύσεις «μοιράστηκαν» τις εναπομείναντες θέσεις, αλλά και αντιπροέδρους αφήνοντας την πλειοψηφία στην Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, που μετά από 3 σχεδόν μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της μπορεί πλέον να εφαρμόσει την δική της  στρατηγική πορεία.

Ειδικότερα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόεκυψαν :

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ  ΧΙΟΥ

Πρόεδρος: Γιάννης Μανάρας

Αντιπρόεδρος: Παντελής Καμπούρης

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Πρόεδρος: Κυριάκος Ζωάνος

Αντιπρόεδρος: Αλέξης Γεωργούλης

ΔΗΚΕΧ

Πρόεδρος: Κώστας Μισσόβουλος

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Γιακούμας

ΔΕΥΑΝΧ

Πρόεδρος: Βασίλης Μυριαγκός

ΔΙΑΝΟΧ

Πρόεδρος : Φώτης Γιαννίρης

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ανδρεάδης

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Πρόεδρος: Δημήτρης Μάντικας

Αντιπρόεδρος : Σταυρούλα Σάτρα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος: Ειρήνη Ψύλλου

Αντιπρόεδρος: Στρατής Φρεγαδιώτης

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόεδρος: Βίκτωρ Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης

Αντιπρόεδρος Νίκος Νύκτας

 

Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Βασίλη Μυριαγκό καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Κλιαμενάκης, ενώ η τοποθέτηση του Γιάννη Καραβασίλη στο τέλος της διαδικασίας, που έκανε λόγο για «σοβαρή προσπάθεια σύγκλισης μετά από τις προηγούμενες διεκδικήσεις θέσεων,  πυροδότησε αντιδράσεις από τους επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων, όμως μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις η συνεδρίαση συνεχίστηκε ομαλά.

Το Δημοτικό συμβούλιο έχει ακόμη μπροστά του δύο κρίσιμες συνεδριάσεις στις 29 Νοέμβριου το τεχνικό πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά και στις 13 Δεκεμβρίου τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου. Και οι δύο αυτές συνεδριαστεί  θα «δοκιμάσουν» την ωριμότητα αλλά και την διάθεση σύγκλησης των δημοτικών παρατάξεων καθώς αποτελούν τον  «μπουσούλα» του Δήμου Χίου για το 2020.