Χίος, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Γ. Αμυράς: Να χωροθετηθεί καταδυτικό πάρκο στη Χίο

Τετ, 11/07/2018 - 16:13

Η Χίος κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς για καταδυτικό τουρισμό παγκοσμίως και παρόλα αυτά δεν διαθέτει οριοθετημένο καταδυτικό πάρκο με ευθύνη των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το πλαίσιο που υφίσταται από το 2005 προκειμένου ο καταδυτικός τουρισμός να ανθίσει στα ελληνικά νησιά προσφέροντας προστασία του θαλάσσιου πλούτου αλλά και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει ότι ενώ η Ελλάδα έχει 16.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής και σύμφωνα με τον Ν.3409/2005 «Καταδύσεις αναψυχής και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 13, «Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικού Πάρκου», περιγράφονται οι διαδικασίες για το χαρακτηρισμό και οριοθέτηση εκτάσεων ως «Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικού Πάρκου» (Π.Ο.Α.Κ.Π.), η πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αξιοποίησης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στήριξης δομών υγείας
Παρ, 21/09/2018 - 16:49

Εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με τη σύμβαση αυτή το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή έργων για τη στήριξη των δομών υγείας στη χώρα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων χρόνων στο χώρο της υγείας. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τα έργα θα παραδοθούν στο Ελληνικό δημόσιο το οποίο θα έχει την αποκλειστική κυριότητα και την ευθύνη λειτουργίας τους. Η σύμβαση κυρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περιελήφθη και υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τη εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

a._mihailidis_20-9-18_eisigisi_voyli_dorea_idrymatos_st._niarhos