Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Γ. Δανιήλ: Οι Οινούσσες διεκδικούν συνοριακό σταθμό!

Πλούσιος απολογισμός δράσης από το Δήμαρχο, ένα χρόνο μετά την εκλογή του
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 26/05/2020 - 09:52

Άκρως παραγωγική αποδεικνύεται η θητεία Δανιήλ στο τιμόνι των Οινουσσών. Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δήμαρχος του ακριτικού νησιού κάνει απολογισμό δράσης και παράλληλα ενημερώνει για τον επόμενο στόχο που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία στο λιμάνι των Οινουσσών Συνοριακού Σταθμού σύμφωνα με το κεκτημένο της Συνθήκης Schengen!

Αναλυτικά στο κείμενό του ο Γιώργος Δανιήλ σημειώνει τα παρακάτω:

"Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι
Χριστός Ανέστη!
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την νίκη της «Δύναμης Ευθύνης» και την τιμητική εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου Οινουσσών.
Μια νέα εποχή ανέτειλε, μια νέα γενιά ανέλαβε το τιμόνι του τόπου, μια νέα στρατηγική ευθύνης θεμελιώθηκε με όπλο τις αρχές μας, τα όνειρά μας, τις δεσμεύσεις μας και την αισιοδοξία μας.
Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας διοίκησης, μέσα από αντίξοες συνθήκες και πρωτόγνωρες καταστάσεις επιτύχαμε να προχωρήσει το νοικοκύρεμα του νησιού, να αναδειχθεί η οικιστική ομορφιά του, να προστατευθεί το φυσικό του περιβάλλον.
Βήμα-βήμα σχεδιάζουμε και θεσμοθετούμε νέες υπηρεσίες, στελεχώνουμε τις δημοτικές δομές, προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία, εξοικονομούμε πόρους, εκσυγχρονίζουμε την καθαριότητα, την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, τον στόλο των οχημάτων, τον εξοπλισμό των υπηρεσιών.
Καθημερινά κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη με πολλή δουλειά, με αγώνα για την υγεία και την ασφάλειά του, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με συνεχή ενημέρωση, με έγκαιρο και δημοκρατικό προγραμματισμό.
Με έργο ουσίας κλείσαμε οριστικά την πόρτα στην μετριότητα, απομονώσαμε το λαϊκισμό και τις επικοινωνιακές ευκολίες, σηκώσαμε τα μανίκια για να αποτελματώσουν τα έργα και οι προμήθειες και ήδη βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, της νέας αφαλάτωσης, του υδροταμιευτήρα, της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων κ.α.
Με ταχύ βηματισμό στραφήκαμε σε νέες πρωτοβουλίες ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού ρόλου της Αιγνούσας. Το φιλόδοξο πρόγραμμα MUSICA, ο κοινός Φορέας Τουρισμού, η μεγαλόπνοη Maritime Heritage Route, τα Summer Schools, η Σχολή Σωστικών, το κλειστό γυμναστήριο, το συνεδριακό κέντρο είναι μερικές από τις προτάσεις, στις οποίες ισχυροποιούμε τη διεκδικητική συμμετοχή μας και την παρουσία μας.
Σήμερα, γνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του νησιού μας στο Αιγαίο και τη νευραλγική γεωγραφική θέση του εισηγούμαστε προς την Κυβέρνηση και ζητάμε από τον αρμόδιο Υπ. Εσωτερικών, με την στήριξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, την κατασκευή και λειτουργία στο λιμάνι των Οινουσσών Συνοριακού Σταθμού σύμφωνα με το κεκτημένο της Συνθήκης Schengen (ν.2514/1997, Φεκ Α’ 140).
Αγαπητοί Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Πριν από ένα χρόνο σας υποσχέθηκα ηγεσία σοβαρή και στιβαρή, με ισοπολιτεία, με πατριωτικό παλμό, υψηλούς στόχους, διεκδικητική φωνή, μια πολιτεία ήθους και χρηστότητος.
Σ’ αυτή την ρότα ταξιδεύει σήμερα η «Δύναμη Ευθύνης» στηριζόμενη από την κοινωνία, που αισιοδοξεί, που ελπίζει και μάχεται για να θωρακίσουμε εθνικά, αμυντικά και αναπτυξιακά το νησί μας.
Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες, συνεργάτες και συμμαχητές για την αμετακίνητη πίστη και συμμετοχή τους σ’ αυτήν την επιτυχημένη διαδρομή Ευθύνης.
Είμαι βέβαιος ότι με μεγαλύτερο πάθος, παλμό και ενθουσιασμό θα συνεχίσετε να στηρίζετε την Ευθύνη, που τρέφει την ελπίδα και νοηματοδοτεί τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας."

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 05/07/2020 - 08:38

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πλούσια διήμερη περιοδεία της Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, στη Χίο.

            Την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή της στους εργαζόμενους του Δήμου Χίου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων από το ΔΣ του σωματείου των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι έθεσαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες όπως στην καθαριότητα. Επισήμαναν την αλλαγή που προετοιμάζεται στον χαρακτήρα των ΚΕΠ, τα οποία θα λειτουργούν προς όφελος των επιχειρηματιών. Ακόμα, μίλησαν για τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», οι παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους, ιδίως την περίοδο της πανδημίας, δεν εντάσσονται μόνιμα στα ΒΑΕ.

            Στη συνέχεια συναντήθηκε με του εργαζόμενους της Περιφέρειας όπου της επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ως αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής των Κομμάτων που κυβέρνησαν εναλλάξ με τα σχέδια «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης», η Περιφέρεια οδηγήθηκε στην υποβάθμισης υπηρεσιών, στην υποστελέχωση, που με τη σειρά τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση, την εντατικοποίηση της δουλειάς. Οι κυβερνήσεις  μεταφέρουν αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, χωρίς όμως να δίνουν και τους ανάλογους πόρους. Αναδείχθηκε η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

 

            Τέλος, συναντήθηκε με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου (ΠΟΑμεΑΒΑ). Εκεί, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των ΑμεΑ στην ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας. Το σύνθημα της κυβέρνησης της ΝΔ "μένουμε σπίτι" χωρίς την αντίστοιχη βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες δημιούργησε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι μεγάλες ελλείψεις στην υγεία, την πρόνοια που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στα νησιά, το κρίσιμο πρόβλημα της πρόσβασης, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα δικαιώματα των γονιών ΑμεΑ, η πολιτική περικοπών των ΚΕΠΑ που υπηρετούν οι κυβερνήσεις,  απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη συζήτηση.

            Η πρόεδρος της ΠΟΑμεΑΒΑ και του τοπικού Συλλόγου ΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα, τόνισε ότι τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τα ΑμεΑ και για τα οποία αγωνίζονται είναι προβλήματα κοινά με του υπόλοιπου λαού. Απασχολούν σειρά ευπαθών ομάδων και τα μέλη των οικογενειών μας. Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε τη σταθερή στήριξή του ΚΚΕ στα ΑμεΑ, την πολιτική ανάδειξης πολλών σχετικών ζητημάτων από το ΚΚΕ για τη δουλειά, την ασφάλιση, το εισόδημα, την υγεία, την Ειδική Αγωγή ενώ στάθηκε στην πρόταση του Κόμματος για τη μόνιμη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, που δεν έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα, ως πρόταση που ανακουφίζει και τις ευπαθείς ομάδες των ΑμεΑ.

            Το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στο χωριό Συκιάδα της Βόρειας Χίου όπου μίλησε σε κατοίκους στην Πλατεία.

           

 

            Την Παρασκευή 3/7 η βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Χίου όπου θίχτηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε προσωπικό, και της προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, το ζήτημα του προσφυγικού, καθώς και τα ζητήματα της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή με την επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, να ρίχνει λάδι στη φωτιά προμηνύοντας δυσάρεστες εξελίξεις για τους λαούς.

            Κατόπιν συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Χίου. Η βουλευτής σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδίκησε την καταβολή εκτάκτου επιδόματος για αυτούς τους εργαζόμενους που ήταν στην πρώτη γραμμή όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται χειροκροτήματα ανέφερε αλλά ουσιαστική στήριξη, ατομικά μέσα προστασίας όχι μονάχα σε έκτακτες συνθήκες. Η Βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους «αφανείς ήρωες» όπως είπε χαρακτηριστικά να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

            Επόμενη στάση ήταν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στην Καρδαμάδα. Κύριο ζήτημα για το ΚΚΕ και για όλους τους εργαζόμενους είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όχι η ανασφάλεια των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως είπε.

            Στη συνέχεια η Μ. Κομνηνάκα επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χίου τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν σε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ζητήματα αιχμής στην παρέμβαση των εργαζόμενων αλλά και της Βουλευτή του ΚΚΕ η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και το σταμάτημα της εργασιακής ομηρίας μέσω ΟΑΕΔ, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγεινά Επαγγέλγματα που κατέθεσε το ΚΚΕ με τη μορφή σχεδίου νόμου και απορρίφθηκε από τα Κόμματα του κεφαλαίου, η στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα για τη μάχη που δίνουν για την υγεία του λαού όχι με χειροκροτήματα αλλά με πράξεις όπως είπε χαρακτηριστικά.

            Το μεσημέρι, επίσκεψη πραγματοποίησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, συζητώντας και τις σχετικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για επάνδρωση σε μέσα αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης γενικότερα της πυροπροστασίας στη Χίο με μόνιμους εργαζόμενους.

            Τελευταίος σταθμός ήταν η επίσκεψή της το απόγευμα στο χωριό Νένητα όπου συνομίλησε με κατοίκους στην κεντρική πλατεία.