Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Γ. Χαλάτσης: Οι αιρετοί της Χίου ας έρθουν την Κυριακή στο Αίπος να γνωρίσουν τον τόπο τους!

Τετ, 29/01/2020 - 15:20

Με την προτροπή στους αιρετούς της Χίου, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, να πάρουν μέρος στην πεζοπορική διαδρομή στα χνάρια του Δρίμακου, που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος "Φίλοι Μονοπατιών Χίου", το πρωί της Κυριακής στο Αίπος, έκλεισε το μεσημέρι την αναφορά που έκανε μέσω του Ράδιο "Α" για τη συγκεκριμένη δράση του συλλόγου, ο Πρόεδρός του, Γιώργος Χαλάτσης.

"Χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε για την αξία της περιοχής", σχολίασε ο κος Χαλάτσης, που έχει διαφωνήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα, στο σχεδιασμό για τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος.

Μάλιστα για να υπεραμυνθεί αυτής της αξίας και της αναγνώρισής της... εκτός Χίου, σημείωσε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου θα έρθουν στην Χίο ο Πρόεδρος  του Ορειβατικού συλλόγου της Αυστρίας, που έχει 600.000 μέλη, μαζί με 30 επιτελείς και ζήτησαν να περπατήσουν τη διαδρομή του Δρίμακου!

"Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση. Επιστρέφοντας στη χώρα τους θα γράψουν στο περιοδικό τους που πηγαίνει στα χιλιάδες μέλη τους για τη Χίο!', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι εκτός της πεζοπορίας στο διάλειμμα, η αρχαιολόγος  Δέσποινα Τσαρδάκα θα μιλήσει για στην ιστορική αξία του Αίπους ενώ η φιλόλογος – ερευνήτρια Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη θα  παρουσιάσει την ιστορία του Δρίμακου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ