Γ. Χαλάτσης: Οι αιρετοί της Χίου ας έρθουν την Κυριακή στο Αίπος να γνωρίσουν τον τόπο τους!

Τετ, 29/01/2020 - 15:20

Με την προτροπή στους αιρετούς της Χίου, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, να πάρουν μέρος στην πεζοπορική διαδρομή στα χνάρια του Δρίμακου, που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος "Φίλοι Μονοπατιών Χίου", το πρωί της Κυριακής στο Αίπος, έκλεισε το μεσημέρι την αναφορά που έκανε μέσω του Ράδιο "Α" για τη συγκεκριμένη δράση του συλλόγου, ο Πρόεδρός του, Γιώργος Χαλάτσης.

"Χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε για την αξία της περιοχής", σχολίασε ο κος Χαλάτσης, που έχει διαφωνήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα, στο σχεδιασμό για τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος.

Μάλιστα για να υπεραμυνθεί αυτής της αξίας και της αναγνώρισής της... εκτός Χίου, σημείωσε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου θα έρθουν στην Χίο ο Πρόεδρος  του Ορειβατικού συλλόγου της Αυστρίας, που έχει 600.000 μέλη, μαζί με 30 επιτελείς και ζήτησαν να περπατήσουν τη διαδρομή του Δρίμακου!

"Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση. Επιστρέφοντας στη χώρα τους θα γράψουν στο περιοδικό τους που πηγαίνει στα χιλιάδες μέλη τους για τη Χίο!', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι εκτός της πεζοπορίας στο διάλειμμα, η αρχαιολόγος  Δέσποινα Τσαρδάκα θα μιλήσει για στην ιστορική αξία του Αίπους ενώ η φιλόλογος – ερευνήτρια Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη θα  παρουσιάσει την ιστορία του Δρίμακου.

Σχετικά Άρθρα