Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

Πέμ, 01/11/2018 - 16:18
ΠΑΜΕ

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.στο Εργατικό Κέντρο.

Αναλυτική ενημέρωση γίνεται στην παρακάτω ανακοίνωση: 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, καλεί το Εργατικό Κέντρο του νομού μας να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοεμβρίου. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, όλα τα σωματεία του νομού μας να ενώσουνε τη φωνή μας, για να μη περάσουν τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης, οι σχεδιασμοί των μονοπωλιακών ομίλων. Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι δυναμικά και αγωνιστικά φωνάζοντας:

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων».

Συνεχίζεται η επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, τα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν μιλάει για επαναφορά, υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε.

Στην πραγματικότητα, διατηρεί όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εφαρμόζοντας το νόμο Βρούτση της ΝΔ για τον κατώτερο μισθό, ο οποίος πρόκειται για νόμο που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, και τώρα τον εφαρμόζει χέρι χέρι με τη ΝΔ, καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια, την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση», την «ανεργία», δηλαδή με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στον αντίποδα απόρριψε στη Βουλή την πρόταση νόμου 530 συνδικάτων για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, των κλαδικών συμβάσεων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Αυτό σημαίνει ότι κρατάει άθικτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο (απελευθέρωση ωραρίου, δουλειά τις Κυριακές, ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ), που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτή ακριβώς είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα», που διαφημίζει η κυβέρνηση. Είναι το τίμημα που πληρώσαμε για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, είναι το τίμημα που θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε στην ανάπτυξη για να θησαυρίζουν με κέρδη οι εργοδότες.

Παράλληλα η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη, συμμετέχει ενεργά προς όφελος τμημάτων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στους σχεδιασμούς σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή κ.α. μπλέκοντας τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο κουβάρι των ανταγωνισμών μεταξύ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ρωσίας. Δίνει «γη και ύδωρ» σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, γεμίζοντας με τις βάσεις του θανάτου την Ελλάδα, κάνοντας τη χώρα μας πιθανό στόχο επίθεσης. Αυτές οι ενέργεια καμία σταθερότητα και ασφάλεια δεν μπορούν να προσφέρουν.

Βγαίνουμε στο προσκήνιο. Βάζουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, τη δική μας απάντηση. Δίνουμε τη μάχη της απεργίας μαζί με το Σωματείο μας!

Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
 • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, χωρίς σύνδεση με το προσφυγικό.
 • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα. Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
 • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
 • Να κλείσει τώρα το χοτ σποτ. Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
 • Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης.
 • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

ΔΣ

Σχετικά Άρθρα