Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Γυρίστε την πλάτη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Ανακοίνωση της ΛΑΣ για το νέο δημοτικό συνδυασμό "Χίος μπροστά"
Δευ, 01/04/2019 - 21:09
Μ. Σκούφαλος

Τα γεγονότα αποτελούν πλέον ιστορικά αποτυπώματα και στίγμα για την πολιτική ιστορία του συνδυασμού της Παγχιακής Επιτροπής

Σε σχετική ανακοίνωση μας για το προσφυγικό προβλέπαμε ότι στο προεκλογικό «χρηματιστήριο» θα πουλήσει σε υψηλές τιμές.

Με τη δήλωση καθόδου του νέου συνδυασμού από τα στελέχη της Παγχιακής Επιτροπής για το προσφυγικό -επιτροπής μίσους και ξενοφοβίας, λέμε εμείς-επιβεβαιωθήκαμε πλήρως .

 Όσο καπνός και λόγια συγκάλυψης και να χρησιμοποιηθούν δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε το «όχι» στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ούτε τα εξώδικα ούτε τις κοινές συγκεντρώσεις με το φασιστικό εσμό, που έδινε τον τόνο σε προπηλακισμούς, σε επεισόδια και επιθέσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες, αμαυρώνοντας την ιστορία του νησιού.

Ανεξαρτήτως προθέσεων και τωρινών δηλώσεων αυτών των στελεχών, τα γεγονότα αποτελούν πλέον ιστορικά αποτυπώματα και στίγμα για την πολιτική ιστορία όλων τους.

Για αυτό και ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες μας να γυρίσουν και σε αυτούς την πλάτη˙ να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 16:10
Α. Μιχαηλίδης

Πελαγοδρομεί επικίνδυνα η ΝΔ στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στα νησιά, εκτιμά ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος με ανακοίνωσή του καταφέρεται αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και του τοπικού βουλευτή της, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι στρέφουν τα αισθήματα ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας σε μια ξενοφοβική κατεύθυνση και ο δεύτερος αντιμετωπίζει το θέμα των δομών ως "λύση πακέτο", χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία της τοπικής κοινωνίας. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Συνεχίζει να πελαγοδρομεί μεταξύ αδιέξοδων επιλογών και επικίνδυνων πρακτικών η ΝΔ σε όλα τα επίπεδα αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στα νησιά.

Αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης προσκείμενοι στη ΝΔ, με αμφιλεγόμενες ή και ξεκάθαρα μισαλλόδοξες πράξεις και διακηρύξεις τους επιλέγουν να υποδαυλίζουν τα αισθήματα ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας προς ξενοφοβική κατεύθυνση, αντί να συνεισφέρουν υπεύθυνα και ψύχραιμα στην ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση των αιτούντων άσυλο στη ΒΙΑΛ και την εύτακτη αποσυμφόρησή της.

Ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ αντιλαμβάνεται, ως φαίνεται, το ζήτημα των δομών φιλοξενίας ως προσωπικό «πρότζεκτ» (βλέπε «λύση πακέτο» με νέο κτίριο φυλακών), το οποίο ακόμα και αν δρομολογηθεί δεν θα μπορούσε να έχει ουδεμία επίπτωση για το τώρα και τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς για τον ίδιο, η τοπική κοινότητα Πιτυούς διέψευσε όσα διέρρεε περί συμφωνίας της.

Σε κεντρικό επίπεδο, η κυβέρνηση αναλώνεται σε συνεχείς αναγγελίες περί σημαντικής αποσυμφόρησης των ΚΥΤ των νησιών, η οποία πάντα αναβάλλεται, και περί «σχεδιασμών» οι οποίοι ποτέ δεν δημοσιοποιούνται. Αναγκαζόμαστε να στηλιτεύσουμε δε το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης από τα νησιά για το σχέδιό της ή έστω για τους προβληματισμούς της γύρω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Απαιτείται επειγόντως από τα στελέχη και την κυβέρνηση της ΝΔ σαφής σχεδιασμός, συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και εγκατάλειψη της πρακτικής του κλεισίματος του ματιού σε ξενοφοβικές αντιλήψεις."