Χίος, Τρίτη 12 Νοεμβρίου

H Xίος στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ μέσω… Πάτρας

Τετ, 09/10/2019 - 18:01

Στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ βρίσκεται πλέον μετά την σχετική εκλογική διαδικασία στην νεολαία της Ν.Δ. ένας Χιώτης αλλά μέσω… Πάτρας.

Αναφερόμαστε στον τελειόφοιτο σε ένα χρόνο από σήμερα φοιτητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνο Γκιάλα, γιό του γνωστού Μεστούση Διευθυντή του ΕΣΥ και Προέδρου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Γιάννη Γκιάλα.

Το σχετικό δημοσίευμα είναι της καλής εφημερίδας των Πατρών Πελοπόννησος.

Σχετικά Άρθρα

Απελευθερώθηκε την ίδια μέρα με τη Χίο στις 11 Νοεμβρίου 1912
Δευ, 11/11/2019 - 20:40

Λίγοι γνωρίζουν ότι την Χίο και την Καστοριά συνδέεει κάτι συμπτωματικό μα καθοριστικό καθώς γιορτάζουν την απελευθέρωση τους την ίδια μέρα, στις 11 Νοεμβρίου 1912.

Μάλιστα μια ιδέα πως μπορούμε να βάλουμε φαντασία στις εορταστικές μας εκδηλώσεις μας δίνει ο Δήμος Καστοριάς, που διοργάνωσε φέτος αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης της στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου εμφανίστηκαν στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής του 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς. 

'Οπως διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα η  «μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς, που γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, αποτελεί απλά ένα μικρό δείγμα και την αρχή μίας σειράς καινοτομιών, που η νέα Δημοτική Αρχή είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.