Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Χίου κ. Μάρκος: Προσυπογράφω με τους 22 Μητροπολίτες της Β. Ελλάδος για την Μακεδονία

Δήλωση με ειδικό βάρος μετά το τέλος της Συναυλίας Ρωμανού Μελωδού και Μουσικού Σχολείου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 23/12/2018 - 07:39

 Μια δήλωση με ειδικό βάρος κυριάρχησε στην Συναυλία με επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, στην Ιερά Μητρόπολη Χίου από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', τη Χορωδία Σπουδαστών Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και τη Χορωδία από το ''Διονυσίειο'' Μουσικό Σχολείο Χίου σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ότι έκλεισε με το γνωστό τραγούδι ''Μακεδονία ξακουστή'' κάτι που συγκίνησε τον Μητροπολίτη που στο κλείσιμο της εκδήλωσης είπε: 

                  "Να αρχίσω λοιπόν από αυτό το τελευταίο και να προσθέσω και εγώ την δική μου υπογραφή σε αυτές των 22 αδελφών Αρχιερέων της Μακεδονίας, ότι δεν δεχόμαστε την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία σε κανένα άλλο κράτος απλά ή σύνθετα."     

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 07:03

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στο νησί μας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, κάτω από δύσκολο κλίμα που δημιουργεί το... ρίξιμο της Χίου από προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήδη την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χίου, γιατί όπως σημειώνεται σχετικά, από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκύπτει ύπαρξη μόνο έντεκα δικαιούχων στο Δήμο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ, σε σύνολο πεντακοσίων είκοσι οχτώ (528) δικαιούχων προϋπολογισμού τριάντα ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (31.500.000,00) ευρώ. σε όλη την Περιφέρεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, σημειώνει ο Δήμαρχος καθώς η κάθε δράση που αφορά σε επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και η αξιολόγηση γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας και επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Το γεγονός ότι ένα προϊόν κατεξοχήν εξαγώγιμο όπως είναι η μαστίχα Χίου με ιδιαίτερη δυναμική και διαρκή ανοδική πορεία δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που θα έπρεπε λόγω διαφόρων επιλογών σε Περιφερειακό επίπεδο μας προκαλεί απογοήτευση.

Σημειώνεται ότι έντονη διαμαρτυρία εκφράζει και η ΕΜΧ, που θα την κοινοποιήσει έντονα και δημοσίως αφού προηγουμένως συζητήσει το θέμα η Διοίκηση της με τον Περιφερειάρχη.

Στις 11.00 π.μ. σήμερα ο Κ. Μουτζούρης θα δώσει συνέντευξη τύπου.