Χουντικής κοπής το ν/σ για τις διαδηλώσεις

Ανακοίνωση της Ν.Ε.Χίου του ΣΥΡΙΖΑ
Τετ, 08/07/2020 - 16:14

Την Πέμπτη 9/7/2020,ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το ντροπιαστικό-αντισυνταγματικό νομοσχέδιο της ΝΔ, το οποίο στην ουσία βάζει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις και  μας θυμίζει μαύρες σκοτεινές εποχές άλλων καθεστώτων, που από ότι φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, υιοθετεί πολλά.

Ένα χουντικής κοπής νομοσχέδιο, που αντιγράφει τον αντίστοιχο χουντικό νόμο του 1971 με ξεκάθαρο κατασταλτικό χαρακτήρα, «κατάφωρα αντισυνταγματικό», καθώς σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 1 του Συντάγματος, «κάθε συνάθροιση είναι εκ των προτέρων ελεύθερη και νόμιμη με την προϋπόθεση να πραγματοποιείται «ήσυχα και χωρίς όπλα». Το νομοσχέδιο, κατ' απόλυτη αντίθεση προς τη συνταγματική διάταξη, αλλάζει το πρόσημο, καθώς «κάθε δημόσια συνάθροιση βαφτίζεται εκ των προτέρων δυνάμει παράνομη».

Έχοντας προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων   και διαδηλώσεων από φορείς και σωματεία με αποκορύφωμα την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το Νομοσχέδιο η οποία διαπιστώνει την αντίθεση ορισμένων διατάξεων ως προς άλλες συνταγματικές διατάξεις. Το νομοσχέδιο αυτό σε καμία περίπτωση, δεν γίνεται για την προστασία των πολιτών από τις διαδηλώσεις αλλά για την προστασία της κυβέρνησης  από τους πολίτες, όταν σύντομα θα διαδηλώνουν γιατί δεν αντέχουν άλλο αυτή την ακραία κυβέρνηση που άλλα τους έταζε και τώρα βλέπουν την πραγματικότητα που δεν φαντάζονταν ούτε σε όνειρο.

Μια κυβέρνηση, που φοβάται τη δημοκρατική πλειοψηφία, φοβάται  την αντιπολίτευση, φοβάται την κοινωνία. Μια κυβέρνηση δειλή και αποκομμένη από την κοινωνία που επιβιώνει μόνο «ταΐζοντας» τα ΜΜΕ, λέγοντας ψέματα, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας τον πολιτικό της αντίπαλο. Μια κυβέρνηση επικίνδυνη που νομίζει ότι με την βία, την καταστολή, τον φόβο, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την καταπάτηση κάθε μορφής δικαιωμάτων, θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία.

Ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ, ένας χρόνος απάτης, ένας χρόνος  αγωνιώδους προσπάθειας κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών. Η Υπερίσχυση πλέον της φιλοχουντικής πτέρυγας της ΝΔ, βλάπτει βάναυσα την χώρα μας και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Σχετικά Άρθρα