Χρ. Καλογήρου: Ακούμε τις ενστάσεις για την μετατόπιση του παραλιακού

Παρ, 09/11/2018 - 15:29

«Δεν θα πάμε να φτιάξουμε ένα πράγμα και να χαλάσουμε δέκα», δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή τις ενστάσεις που κατέθεσαν πρόσφατα εκπρόσωποι των συλλόγων "Φίλοι του "Πεζού", "Ποδηλάτες Χίου", "Ποδηλατείν" και "Αθλητών Υγείας Χίου", για την μελέτη μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, στο ύψος του αεροδρομίου, εμπλέκοντας πάντως στην όλη διαδικασία και το Δήμο, λέγοντας ότι το θέμα των αναπλάσεων στην περιοχή άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Θυμίζουμε, ότι σε συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων συλλόγων επισήμαναν ότι ο σχεδιασμός του δρόμου περιορίζει το πλάτος του, στερώντας χώρο για την ανάπτυξη δράσεων που γίνονται σήμερα, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και τρέξιμο.

Η κα Καλογήρου αναφερόμενη στον ρόλο της Περιφέρειας στο «πακέτο» έργων που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο στόχος επέκτασης του αεροδρομίου και βελτίωσης των υποδομών του, σημείωσε ότι εκείνοι όχι μόνο τηρούν το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας τωνΥπηρεσιών του Υπ. Υποδομών, της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου,  τον περασμένο Μάιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση (μελέτη μετατόπισης δρόμου) θα υπογράψουν τη σύμβαση ανάθεσης νωρίτερα (υπολόγισε ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου), από το χρονικό όριο της 20ης Ιανουρίου του 2019, που είχε τεθεί.

Σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Αλήθεια» απαντώντας ειδικότερα στις ενστάσεις από τους συλλόγους ποδηλατών και αθλητών υγείας τόνισε:

«Ακούμε με πολύ προσοχή την κάθε πρόταση που γίνεται – άλλωστε αυτό το έχουμε αποδείξει ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- να πω όμως ότι το θέμα των αναπλάσεων στην ευρύτερη περιοχή είναι μια αρμοδιότητα του Δήμου της Χίου. Εμείς στην φάση που βρισκόμαστε είναι η φάση για να ανατεθεί η μελέτη κι ο μελετητής σαφώς θα λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν, καθώς και τα σχέδια ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι τα 300 μέτρα που αφορούν το κομμάτι της μετατόπισης του δρόμου εντάσσονται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό ανάπλασης της περιοχής κι αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που μετέχει στο μνημόνιο συνεργασίας και ο Δήμος Χίου μαζί με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας.

Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή και βεβαίως στον συντομότερο δυνατό χρόνο ώστε να μπορέσει να αποκτήσει αεροδρόμιο η Χίος και όλο αυτό είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της περιοχής που υπάρχει. Δεν θα πάμε να φτιάξουμε ένα πράγμα και να χαλάσουμε δέκα».

 

Σχετικά Άρθρα