Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Δευ, 10/06/2019 - 19:44

Στην συνεδρίαση της 7ης/6/2019 του Νομικού Προσώπου , την πρώτη μετά την εκλογική αναμέτρηση, το κύριο ζητήμα που κυριάρχησε  χωρίς όμως να ληφθεί τελική απόφαση ήταν η λήψη δανείου  για την βελτίωση υποδομών δημοτικού κτιρίου στα Καρδάμυλα , που σήμερα στεγάζεται ο ΦΟΚ, για την  μετατροπή του  σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εκφράσει επανειλημμένα την θέση ότι δεν νοείται σταθμός που φιλοξενεί παιδιά, να μην έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας  καθώς και το απαραίτητο προσωπικό δασκάλων και βοηθητικό  προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται παιδιά και γονείς , πόσο δε μάλλον στην απομακρυσμένη περιοχή των Καρδαμύλων .

Επειδή ετέθη ζήτημα μεταστέγασης του σταθμού λόγω χρονιζόντων προβλημάτων , θέσαμε το ερώτημα αν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιλύσει αυτά τα προβλήματα με λιγότερο κόστος.

 Εφόσον όμως κριθεί απαραίτητη η μεταστέγαση  στην παρούσα φάση,  οι θέσεις μας είναι οι εξής:

  • Δεν  υπήρξε σαφής και ξεκάθαρη εικόνα  των οικονομικών υποχρεώσεων του Νομικού Προσώπου  από την Διοίκηση, ούτε το ύψος του δανείου που απαιτείται , ούτε βέβαια και ακριβώς το κόστος των εργασιών, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά πλημμελούς προετοιμασίας εκ μέρους της.  
  • Είμαστε αντίθετοι γενικά  ως προς τα δάνεια που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό είτε του Νομικού Προσώπου  είτε του Δήμου  και που ενέχουν πάντα τον κίνδυνο,  μια αποπληρωμή  να μετακυλιστεί  στις πλάτες των δημοτών ή  να δημιουργήσει προβλήματα οικονομικής φύσεως , γι αυτό και προκρίνουμε τη διεκδίκηση πόρων μέσω του προυπολογισμού, κρατικού ή δημοτικού, μέσω προγραμμάτων κλπ.
  •  Προτείνουμε , εφόσον οι απαιτήσεις της μεταστέγασης κριθούν άμεσα απαραίτητες κατά την περίοδο των διακοπών του βρεφονηπιακού Σταθμού να επιχορηγηθεί το ΝΠ με το απολύτως απαραίτητο ποσό  εργασιών από το Δήμο Χίου .

 

ΧΙΟΣ 11-6-2019

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 24/08/2019 - 19:41

Πολυμέτωπη μάχη με τις φωτιές δίνουν και το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας. 

Σύμφωνα μάλιστα με το δήμαρχο Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, 
λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία, με 1.000 άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν και μέσω θαλάσσης. Ο κ. Σεβαστάκης εκτίμησε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από κολώνα της ΔΕΗ. Εξέφρασε πάντως ότι μέχρι το βράδυ θα καταφέρουν να την περιορίσουν. 

Συνολικά επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα. 

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του σάιτ samos24.gr Γιώργο Πατσομύτη που μίλησε στον σταθμό μας η πυρκαγιά έκαψε δύο αυτοκίνητα.

Πηγή: http://www.skai.gr

megali_pyrkagia_sti_samo_-_anisyhoyn_oi_arhes