Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Η Ελλάδα πότε θα φυλάξει τα σύνορα της;

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Δευ, 09/12/2019 - 18:58

Ας μας απαντήσουν οι κυβερνώντες πώς η Βουλγαρία με 400 χλμ. χερσαία σύνορα αλλά και θαλάσσια με την Τουρκία, έχει μόνο 2.033 (*) παράνομες εισόδους εντός του 2019.
Μόνο από τον Έβρο (χερσαία σύνορα υποτίθεται φυλασσόμενα) έχουν περάσει 13.522 σε σύνολο 67.240 (*) σε όλη τη χώρα.
Ο λαλίστατος κ. Μηταράκης και οι κρυβόμενοι γύρω απ αυτόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν την τοπική κοινωνία .Τα επιπόλαια και επικίνδυνα σενάρια που εντέχνως διαρρέουν , σκοπό έχουν να κρύψουν την πολιτική και επιχειρησιακή ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.

Γιατί άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία μπορούν και προστατεύουν τα σύνορά τους, ενώ η Ελλάδα αρνείται να τα φυλάξει;

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 20:39

Ενώ ακόμη η Τουρκία μετρά τα θύματά της από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σόκαρε την κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλου μεγέθους σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Σοϊλού στο CNN Turk.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμολόγοι συζητούν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με πολλά ετοιμόρροπα κτίρια και 18 εκατ. κατοίκους, αλλά κανείς έως τώρα δεν είχε μιλήσει συγκεκριμένα για το πότε μπορεί να γίνει και ποιο θα είναι το μέγεθός του.

Ο Σοϊλού προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι στα σενάρια της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και το πώς θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί.

«Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πως θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr