Η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ δεν πρέπει να συνεργάζεται με συγκεκριμένο δικηγόρο

Αντιδράσεις από τον Γ. Κούνουπα στην Γεν. Συνέλευση - Να εξαντλήσουν τα περιθώρια προσφυγής οι συνταξιούχοι του δημοσίου προτρέπει ο Π. Στρογγυλός
Παρ, 16/11/2018 - 15:21

 

Την έντονη αντίδραση του Αντιπροέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ, Γιώργη Κούνουπα, προκάλεσε η αναφορά του Προέδρου της Παγχιακής Ένωσης Συν/χων ΝΑΤ, Μιχάλη Ατσίπαπα, στη σημερινή γενική συνέλευση των συνταξιούχων ναυτικών σε συγκεκριμένο - όπως είπε - δικηγόρο στον οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικά περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους, καθώς και στην παροχή δώρων και επιδομάτων, από το 2012.

“Δεν έχω τίποτα με τον Μιχάλη Ατσίπαπα, είναι τίμιος και θέλω να τον προφυλάξω”, ανέφερε ο κ. Κούνουπας στην “Α” , λέγοντας ότι το καλύτερο θα ήταν τα συνταξιουχικά σωματεία να ζητήσουν ενημέρωση από ένα συλλογικό όργανο, όπως είναι ο δικηγορικός σύλλογος.

Μάλιστα έβαλε τη διάσταση ότι μπορεί σήμερα π.χ. μια προσφορά από το όποιο δικηγορικό γραφείο να είναι οικονομικά συμφέρουσα, όμως οι συνταξιούχοι πρέπει να υπολογίζουν το συνολικό όφελος που θα προκύψει σε περίπτωση που δικαιωθούν, μιας και η αμοιβή καθορίζεται με ποσοστά και σ’αυτήν την περίπτωση τα ποσά ξεπερνούν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος πρότεινε επίσης να εξαντλήσουν οι συνταξιούχοι όλα τα χρονικά περιθώρια (τέλος χρόνου χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης για τα παρακρατηθέντα του 2012) , μέχρι να γίνουν οι όποιες προσφυγές. Σχολίασε δε, ότι είναι πολύ πιθανόν να υπόκεινται σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία άδικα, αφού σε τελική ανάλυση το θέμα είναι πολιτικό και ώς τέτοιο θα μπορούσε να λυθεί από την Κυβέρνηση… αν υπήρχαν λεφτά.

Για τη στάση που τηρούν στο ζήτημα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Χίο ενημέρωσε και ο Παναγιώτης Στρογγυλός, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χίου.

Εμείς ενημερώνουμε τους συνταξιούχους για τα έγγραφα τα οποία πρέπει να έχουν και να καταθέσουν, τους συστήνουμε να μην βιαστούν, γιατί εκλογές έρχονται και μπορεί να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση, και από εκεί και πέρα οι ίδιοι θα επιλέξουν - αν χρειαστεί- σε ποιο δικηγορικό γραφείο θα απευθυνθούν.”, ανέφερε σημειώνοντας ότι εκτός της δικαστικής οδού σκόπιμο είναι να γίνουν και κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα