Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Η Χίος στη Νέα Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Παρ, 03/07/2020 - 06:17

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις στο νησί της Χίου. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH) , που θα καλύπτει πάνω από 2.100 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Χίου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση δικτύου αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC)  που θα προσφέρει υψηλές ταχύτητες σε περίπου 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την ολοκλήρωση των δύο έργων, το 100% της Χίου θα απολαμβάνει υψηλές ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

 

Νέα σύνδεση FTTH με επιδότηση €360

 

Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

 

 

 

 

***FTTH ή Fiber to the Home: η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το χώρο (κατοικίας ή εργασίας) του τελικού χρήστη

***FTTC ή Fiber to the Curb: η οπτική ίνα φτάνει μέχρι τον τοπικό διανεμητή (καμπίνα)

 

 

Πέμ, 13/08/2020 - 14:26

Στις Οινούσες βρέθηκε για δυο μέρες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί με την παρούσα ιδιότητα.

Συμφώνα με τον δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ ο κ. Μουτζούρης επισκέφτηκε υποδομές του νησιού, όπως η Μονάδα Αφαλάτωσης, την ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, τον Λιμενικό Σταθμό, το Οικοτροφείο, το Ναυτικό Μουσείο, ενώ συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Δανιήλ στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε για την υποστήριξη όλων των πάγιων αιτημάτων του Δήμου (ΦΠΑ, Οικοτροφείο, Σχολή Σωστικών, ΑΕΝ κλπ).