Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Η κατάσταση στην ΒΙΑΛ στο επίκεντρο της συνάντησης Μιχαηλίδη-Κάρμαντζη

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/07/2020 - 14:45

 

Με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης προκειμένου να συζητήσουν τρέχοντα θέματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Χίου.

«Πρόκειται για τακτές συναντήσεις που πραγματοποιώ με τους αυτοδιοικητικούς της Χίου έτσι ώστε να ενημερώνομαι για ζητήματα κυρίως σχεδιασμού», τόνισε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη συνάντηση, που έγινε στον απόηχο της χθεσινής πυρκαγιάς στην περιοχή της ΒΙΑΛ συζητήθηκε  και η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ με τον Αντρέα Μιχαηλίδη να τονίζει ότι ο Δήμος πρέπει να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στη δομή της ΒΙΑΛ.

«Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στη ΒΙΑΛ και την ευρύτερη περιοχή πιθανά σχετίζονται με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά απορρίμματα» ανέφερε ο βουλευτής Χίου συμπληρώνοντας ότι άμεσα πρέπει να γίνει αποψίλωση της περιοχής για την ασφάλεια τόσο των διαμενόντων στο ΚΥΤ όσο και των κατοίκων των περιοχών.

Παράλληλα ο βουλευτής Χίου δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Χίο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.