Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Η Κυβέρνηση μετά τα ΜΑΤ στα νησιά δεν πιστεύουμε να στείλει και... τανκς

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα
Κυρ, 23/02/2020 - 20:23

Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει ότι η  εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα γίνει πολύ επικίνδυνη και δεν έχουμε διαψευθεί. Μετά από το πρωτοφανές μπάχαλο που δημιούργησαν στα νησιά μας, αποφάσισαν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος είναι τα τεράστια κλειστά ή ελεγχόμενα κέντρα-φυλακές  στα νησιά.

Το ακροδεξιό κατρακύλισμα συνεχίσθηκε με την επίταξη γης και κτιρίων, μάλιστα στην Χίο τους χρειάζονται 625 στρέμματα, στο βραχώδες οροπέδιο στο Αίπος.  Λογικές και ενέργειες που δεν θυμίζουν δημοκρατικό καθεστώς αλλά παραπέμπουν σε μαύρες εποχές. Είχαμε αναρωτηθεί πως μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο σε μια τοπική κοινωνία που έχει εκφράσει τη καθολική άρνηση της;

Από τα πεπραγμένα της ΝΔ δεν νοιώθουμε έκπληξη για ότι ακραίο, αντικοινωνικό και εχθρικό προς τον πολίτη  κάνουν.

 Η πολιτική επιλογή της  κυβέρνησης της ΝΔ, να καταστρέψει τα νησιά μας δια της επιτάξεως, θα γίνει με τα ΜΑΤ.

Έτσι φέρεται η ΝΔ στους νησιώτες, έτσι υπολογίζει τις τοπικές κοινωνίες. Τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποίησε προεκλογικά ,τους έταξε ψέματα, σήμερα όχι μόνο αγνοεί ,περιφρονεί αλλά τις στοχοποιεί ως «απειλή για την δημόσια τάξη και ασφάλεια», φέρνοντας στην Χίο, 7 διμοιρίες ΜΑΤ.

Με τα ΜΑΤ λοιπόν θα αποτελειώσει τα νησιά, τα νησιά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 απομονωμένα ,ξεχασμένα, ξεγραμμένα και προσπάθησε να αποκαταστήσει την νησιωτικότητα ως δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες.

Με πρωτοφανή αλαζονεία ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν οπωσδήποτε ,ανέφερε ψευδώς ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος ,αναφερόμενος δε στους δικούς του δημάρχους και περιφερειάρχη που στέκονται εμπόδιο τους χαρακτήρισε πολιτικάντηδες.

Η ΝΔ επέλεξε την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες ,την βία ,την καταστολή και σε αυτή την μάχη εμείς θα αγωνιστούμε μαζί  με τους συμπολίτες μας για το καλό του τόπου μας.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση, ελπίζουμε η επόμενη κίνηση να μην είναι τα «τανκς».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.