Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Η ναυτική Λέσχη Χίων μένει άφωνη από την βία

Τετ, 26/02/2020 - 18:17

"Με μεγάλη αγανάκτηση παρακολουθούμε τα πεπραγμένα των τελευταίων ημερών στην Πατρίδα μας την Χίο, καθώς βέβαια και εις τα άλλα γειτονικά ακριτικά νησιά μας''.

Η αμέριστη συμπαράσταση μας στις κινητοποιήσεις που προασπίζουν τα πάτρια εδάφη μας, δεν μπορεί να εκφραστεί ούτε γραπτώς, ούτε προφορικώς αλλά εγκαρδίως έστω και από απόσταση.

Ιστορικά ο λαός μας ήταν πάντοτε ενωμένος και μαχόταν για το δίκαιο και την κυριαρχία της γης του.

Τελευταία αποφαίνεται ότι η ξένη αυτή εισβολή, καλυμμένη με χρώματα δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου, μας έφερε σε διχασμό και βίαιη καταστολή των διαμαρτυριών μας από ομοεθνείς.... που αποβιβάσθηκαν από την ενδοχώρα.... στο νησί μας .... κατ'εντολή .....ΓΙΑΤΙ????

Η ομοιογένεια των ακριτικών νησιών μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής, Οικονομικής Κοινωνικοπολιτιστικής κληρονομιάς και Κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.

Ζητούμε πρωτίστως, από τους κυβερνώντας, τον σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας!!!

Κάθε βίαιη καταστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων είναι καταδικαστέα και λυπούμεθα που αδυνατούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συμπατριώτες μας, λόγω αποστάσεως.

 

Παρακαλούμε Σεβαστείτε την Γη μας. Σεβαστείτε και προασπίσετε το Νησί μας και τους Κατοίκους του !!!!

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.