Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Η συνεισφορά των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα
Παρ, 25/01/2019 - 18:17
φωτο αρχείου

 Για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια το «Βοήθεια στο Σπίτι» , προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε ευάλωτους συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα – υπερήλικες, ανασφάλιστους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδίως στην επαρχία και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Ένα πρόγραμμα που αποτρέπει καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και παραπομπής σε δομές κλειστής φροντίδας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας στις 11-12-2018, που καθιστά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνιμο θεσμό του κοινωνικού κράτους ,μπαίνει οριστικά τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων. Ειδικότερα, στο άρθρο 91 προβλέπεται η ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και η στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

 Με αυτή την τροπολογία συστήνονται για πρώτη φορά μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα ,περισσότερες από 3.200 θέσεις μόνιμου σταθερού προσωπικού, με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον. Επιπλέον, διασφαλίζεται η πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος από πόρους του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού.

Κατόπιν Διευκρινιστικής εγκύκλιου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 11-1-2019, καλούσε του δήμους που εντάσσονται και είτε δεν έχουν κενές οργανικές θέσεις, είτε οι προβλεπόμενες θέσεις δεν επαρκούν, να κινηθούν στην τροποποίηση των οργανισμών που θα προσλάβουν νέους υπαλλήλους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ανταποκρινόμενο άμεσα, στην συνεδρίαση της 21/ 1/2019 ψήφισε όπως προέβλεπε η τροπολογία την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών για τη σύσταση των μονίμων θέσεων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Συγχρόνως δρομολογείται διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ όπου προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η εμπειρία των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Με την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης αποκαθιστώνται οι αδικίες σε βάρος των εργαζομένων, τις οποίες δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες αυτές θα συνεχίζουν να παρέχονται αδιάλειπτα και αδιατάρακτα και στο μέλλον.

Τελειώνει έτσι μια μεγάλη και χρόνια αδικία σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων που είχαν μετατραπεί σε πιόνι στα χέρια διαδοχικών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη που αποτελούσε στόχο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς έτσι αποδεικνύουμε την στήριξη μας με έργα και όχι με λόγια που μας χόρτασε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές αρχές που τους στήριζαν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 07:46

Αυτό υποστήριξε καλεσμένος στονΣκάϊ ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας στο ιστολόγιο του.

"Τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο περιλάλητο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι δίκοπο μαχαίρι...

Από τη μια δημιουργεί μια εκτόνωση, με τη χώρα μας να κερδίζει χρόνο...

Αλλά: Προσοχή:

Από την άλλη, οδηγεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, καθώς το 1976 με την κρίση του "Χόρα", η Ελλάδα , επί Πρωθυπουργίας Κωσνατντίνου Καραμανλή, έχασε στο αίτημά της για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ΟΗΕ- Δικαστηρίου κατά του ερευνητικού πλοίου της Τουρκίας.
Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η τυχόν ζημιά που προκάλεσε η Τουρκία με τα...επιστημονικά χτυπήματα επί της υφαλοκρηπίδας, δεν ήταν ...ανεπανόρθωτη !

Και δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας, που συμπεριελήφθη σε επιστολή της- υπόμνημα προς το Δικαστήριο, να απορριφθεί το ελληνικό αίτημα προσωρινών μέτρων ...

Να γιατί , από τότε που μπήκε ανενόχλητο από φίλους και συμμάχους και εταίρους στην αφρούρητη κυπριακή ΑΟΖ, το γεωτρύπανο Φατίχ, φαγώθηκα να προειδοποιώ ότι :
Οι Κύπριοι πολιτικοί ηγέτες,
έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσουν την φύλαξη της ΑΟΖ
και μετά να προχωρήσουν στις γεωτρήσεις...

Τώρα, υπερκλιμάκωσαν την κρίση , σε μια εποχή ελληνικής μετα - χρεοκοπίας...με τον Ερντογάν να μας έχει κυκλώσει από το νότο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδίδει ανακοινώσεις άνευ πρακτικού αποτελέσματος , ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες να τον ανέχονται...Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον...

Ακολουθεί η ανάλυσή μου στους φιλόξενους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, την περασμένη Τρίτη, όπου έδειξα την απόφαση- κόλαφος για την Ελλάδα...

Πριν η κ. Μπακογιάννη σπεύσει να προτείνει την προσφυγή μας στο Δικαστήριο αυτό, ας έριχνε μια ματιά στο βιβλίο μου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, όπου έχω ειδικό κεφάλαιο για την γκάφα τη κυβέρνησης Καραμανλή...που επικρίθηκε τότε από πολλούς έγκυρους νομικούς..."

Χρόνος στο βίντεο: Από 24.00 'ως 34.00

http://www.skaitv.gr/ep…/enimerosi/atairiastoi/2019-12-10-10