Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Και μετεκλογική στήριξη Στ. Κάρμαντζη σε Ν. Μηταράκη

Για τις πρωτοβουλίες του που αφορούν προώθηση τοπικών ζητημάτων
Δευ, 29/07/2019 - 15:00

Πλήρη στήριξη στον Υφυπουργό Εργασίας και Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη παρέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που απευθυνόμενος στην ιστοσελίδα Iefimerida.gr σε συνέχεια δημοσιεύματός της επισημαίνει ότι καλώς ο κος Μηταράκης προτάσσει θέματα που ταλανίζουν χρόνια τη Χίο, όπως το δικαστικό μέγαρο και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά αναφέρει:

 

"κ. Διευθυντά

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της iefimerida.gr «επικρίνονται» οι πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη να έχει συναντήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για χρονίζοντα και φλέγοντα θέματα του ακριτικού νησιού μας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι τα θέματα τα οποία έθεσε στο επίκεντρο ο κ. Μηταράκης (δικαστικό μέγαρο, αεροδρόμιο) είναι θέματα ζωτικής σημασίας για την παραμεθόριο περιοχή μας και είναι σαφώς επαινετή η πρωτοβουλία του.

Πρέπει να επισημάνω ότι παράλληλα με τα κυβερνητικά του καθήκοντα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι επιτελεί κατά τον καλύτερο τρόπο, ο κ. Ν. Μηταράκης είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χίου.

Από τους βουλευτές μας, τόσο από τον κυβερνητικό όσο και από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης εμείς οι ακρίτες του Αιγαίου εύλογα περιμένουμε να ενδιαφερθούν και να εργαστούν για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Με αυτό το δεδομένο οι πρωτοβουλίες του κ. Μηταράκη είναι ευπρόσδεκτες και αξίζουν έπαινο και όχι «επίκριση».

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, στο Δελτίο Ειδήσεων της Deutsche Welle
Τρί, 07/07/2020 - 15:55

Το Λιμενικό Σώμα είναι ενεργό στο Αιγαίο «για να προστατέψει ζωές στη θάλασσα. Το 2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο. Έχει καταγραφεί ο θάνατος μόνο ενός ατόμου καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, φυσικά είναι λυπηρό, αλλά μια θετική εξέλιξη για τη διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε σημερινή συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της Deutsche Welle, ως απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Ερωτηθείς για τη στρατηγική αποτροπής στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ο υπουργός ανέφερε ότι «το Λιμενικό Σώμα σέβεται απολύτως τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς στο Αιγαίο. Προσπαθούμε να εργαστούμε ενεργά με την τουρκική ακτοφυλακή, βασιζόμενοι στο ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, χάρις στο οποίο καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός και η αποτροπή αυτών των βαρκών, πριν περάσουν στα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές δεν συνεργάζονται πάντα».

Σχετικά με την πολιτική φύλαξης των συνόρων, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Frontex και περιστασιακά το ΝΑΤΟ φυλάσσουν με αποφασιστικότητα τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη επίθεση στα σύνορά μας, με πρόθεση να περάσουν περισσότεροι από 150.000 άτομα στον Έβρο. Σύσσωμη η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών βρέθηκε στον Έβρο και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη χώρα μας. Η Τουρκία εργαλειοποίησε για γεωπολιτικούς λόγους το μεταναστευτικό ζήτημα και αυτό ξεκάθαρα είναι ένα θέμα για την ΕΕ».

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως για τις νέες κλειστές δομές σε Σάμο, Κω, Λέρο έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης και «περιμένουμε, εντός των επόμενων ημερών την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». «Τα νέα κέντρα θα προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, αλλά και θα ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες σ' αυτά, όσο και στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο υπουργός.