Και οι συνταξιούχοι Ναυτικοί Βροντάδου ζητούν δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών

Πέμ, 25/11/2021 - 15:28

Οι συνταξιούχοι Ναυτικοί Βροντάδου συνδράμουν και συμπαραστέκονται στην παράσταση - διαμαρτυρία που θα γίνει τη Δευτέρα 29/11στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα, προβάλλοντας την απαίτηση να είναι δίκαιη και ισότιμη η  φορολόγηση των αναδρομικών του 11μήνου (Ιούνιος ’15 έως Μάιος ’16) , όπως αυτή των αναδρομικών των Ειδικών Μισθολογίων (Δικαστικών Σωμ. Ασφαλείας, Πανεπιστημιακών κ.λπ.) δηλαδή με αυτοτελή συντελεστή  20% και τίποτα άλλο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Όπως είναι γνωστό τα αναδρομικά του 11μήνου, καταβλήθηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ, και αφορούν τα έτη 2015 και 2016. Δεδομένου ότι καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του ’20 και ΑΤΟΚΑ, για αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να φορολογηθούν ΚΑΘΟΛΟΥ, δηλαδή θα έπρεπε να γίνει συμψηφισμός των ΤΟΚΩΝ και των ΦΟΡΩΝ!

Αυτό δεν έγινε, για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε να γίνει τουλάχιστον αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 20%, όπως ακριβώς έγινε για τις άλλες κοινωνικές ομάδες!

Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει στη φορολόγηση, με τους προβλεπόμενους φορολογικούς συντελεστές των ετών 2015 και 2016 και μάλιστα αθροιζόμενα με τα εισοδήματα εκείνων των ετών!

Αυτή η άδικη, παράλογη, και τιμωρητική απόφαση, οδηγεί σε επιβολή φόρου που φθάνει σε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ έως το 48% των καταβαλλομένων αναδρομικών!

Επειδή θεωρούμε το αίτημά μας, απολύτως ΝΟΜΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ και ΛΟΓΙΚΟ, που στηρίζεται στην Συνταγματική αρχή, της ισότητας όλων των Πολιτών.

ΟΦΕΙΛΕΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιτέλους να μας ακούσει!

ΟΦΕΙΛΕΙ να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ μας!"

Σχετικά Άρθρα