Καλύψτε τις 10 κενές θέσων Αξιωματικών στις Δ/νσεις Αστυνομίας Β. Αιγαίου

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΞ/ΚΩΝ Β.Α.
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/02/2021 - 11:28

Με επιστολή της προς τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αξιωματκών της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου ζητά την στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου με 10 συνολικά αξιωματικούς, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένες Διευθύνσεις βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, γεγονός που δημιουργεί ποικίλα προβλήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 10 κενές θέσεις οι πέντε είναι στη Χίο.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή στην οποία επισημαίνεται ότι εντός 10ημέρου από την κύρωση των πινάκων ετήσιων κρίσεων των Υπαστυνόμων B, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, καταρτίζει αριθμητικούς πινάκες με τις κενές κατά βαθμό οργανικές θέσεις Αξιωματικών (Υπαστυνόμων και Αστυνόμων Β΄), που πρέπει να πληρωθούν κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις:

«Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Είναι γνωστά τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών η επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών.

Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία Αξιωματικών, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μια (1) θέση Αστυνόμου και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Λέσβου, τέσσερις (4) θέσεις Αστυνόμων και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Χίου και και τρεις (3) θέση Αστυνόμων στη Δ.Α. Σάμου.

Επιπρόσθετα, η στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών σε αυτές, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, ιδίως ως προς τον αναγκαίο έλεγχο και εποπτεία του προσωπικού.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως θέσετε τα ανωτέρω στο αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2021».

 

 
   
   

me_megala_kena_se_axiomatikoys_oi_dieythynseis_astynomias_se_voreio_aigaio

Σχετικά Άρθρα