Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Καταγγελία των Συμβούλων της Λαίκής Συσπείρωσης

Σάβ, 22/02/2020 - 19:43

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκης και ο αντιδήμαρχος Χίου κ.Ξενάκης αμαύρωσαν με τη στάση τους μία από τις σοβαρότερες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στον τόπο μας (την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020) και κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να μπει μπροστάρης ο Δήμος Χίου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο μεν κ. Ξενάκης ανακάλυψε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, που κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι διαφωνεί και ήθελε να αλλάξει την ψήφο του, ενώ είχε τελειώσει η ψηφοφορία, είχε λήξει η συνεδρίαση και είχε αποχωρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Ο δε πρόεδρος του ΔΣ, αντί να υπερασπιστεί, ως όφειλε, το Δημ. Συμβούλιο και την απόφαση που μόλις είχε λάβει, ενέδωσε στα πολιτικά παιχνίδια του αντιδημάρχου, προσβάλλοντας τον εαυτό του, το θεσμό του Προέδρου και το σώμα του δημοτικούσυμβουλίου.

Αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, αν μπορεί ο κ. Ξενάκης να επωμιστεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τη δημοτική αρχή, αφού ευθέως υπονομεύει τις αποφάσεις της πάνω σε ένα τέτοιο κορυφαίο για το νησί ζήτημα.

Καταγγέλλουμε τη στάση και τις ενέργειες τόσο του αντιδημάρχου όσο και του προέδρου του ΔΣ, οι οποίες υποσκάπτουν το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, προσβάλλουν όχι μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά όλους τους δημότες της Χίου και αποδεικνύουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το κυρίαρχο όργανο του Δήμου δεν αφορούν το πολιτικό μέλλον των ιδίων ή του δημάρχου, αλλά το μέλλον όλων μας.

Περιμένουμε από το Δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη θέση για το γεγονός αυτό, και μέτρα υπεράσπισης της απόφασης του Δ.Σ. από τα στελέχη της παράταξής του που την υπονομεύουν.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"