Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Καταγγέλλουν  συνδικαλιστική εκτροπή στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
Πέμ, 04/04/2019 - 19:20
ΑΔΕΔΥ

 

   Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη συνδικαλιστική εκτροπή στο σύλλογο δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου μέσα από αντικαταστατικές  ενέργειες, που αφορούσαν σε μομφή στο πρόσωπο του προέδρου και σε αντικατάστασή του, ανατρέποντας έτσι τους συσχετισμούς στο σωματείο σε βάρος της πρώτης δύναμης , που ήταν η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) , αλλοιώνοντας την ψήφο των εκπαιδευτικών.

   Οι προσχηματικοί λόγοι από τις παρατάξεις «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» και «ΔΗ.ΣΥ» περί μη υπογραφής εγγράφων από τον πρόεδρο, αποτελούν φύλλο συκής, για να αποκρύψουν τους πραγματικούς λόγους, να εκδιωχθεί από το προεδρείο μια συνδικαλιστική ταξική φωνή , που τους ενοχλούσε.

   Η μη υπογραφή εγγράφων, υπό ορισμένες και συγκεκριμένες  συνθήκες, από τον πρόεδρο ή τον γραμματέα ενός οργάνου λόγω διαφωνίας, είναι μια συνδικαλιστική πρακτική, που πρώτον δε συνδέεται με το αν εκφράζουν ή όχι το σωματείο ή την οργάνωση που εκπροσωπούν, αφού αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως από το σύνολο του ΔΣ και δεύτερο, εφαρμόζεται και στα δευτεροβάθμια και στα τριτοβάθμια όργανα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΔΟΕ κλπ, χωρίς να δημιουργούνται αδιέξοδα και εκβιασμοί, αφού τα έγγραφα υπογράφονται και φέρουν το κύρος της πλειοψηφίας των οργάνων και όχι των προσώπων.

   Καλούμε τις δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτή τη συνδικαλιστική εκτροπή, να αναλογιστούν ότι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου, η εκάστοτε μετεκλογική  και ευκαιριακή πλειοψηφία να αυθαιρετεί , να ερμηνεύει το καταστατικό του κάθε σωματείου ή οργάνου κατά το δοκούν και εν πολλοίς , να το μετατρέπει σε κουρελόχαρτο.

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

        Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                      Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά

 

 

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, στο Δελτίο Ειδήσεων της Deutsche Welle
Τρί, 07/07/2020 - 15:55

Το Λιμενικό Σώμα είναι ενεργό στο Αιγαίο «για να προστατέψει ζωές στη θάλασσα. Το 2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο. Έχει καταγραφεί ο θάνατος μόνο ενός ατόμου καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, φυσικά είναι λυπηρό, αλλά μια θετική εξέλιξη για τη διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε σημερινή συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της Deutsche Welle, ως απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Ερωτηθείς για τη στρατηγική αποτροπής στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ο υπουργός ανέφερε ότι «το Λιμενικό Σώμα σέβεται απολύτως τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς στο Αιγαίο. Προσπαθούμε να εργαστούμε ενεργά με την τουρκική ακτοφυλακή, βασιζόμενοι στο ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, χάρις στο οποίο καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός και η αποτροπή αυτών των βαρκών, πριν περάσουν στα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές δεν συνεργάζονται πάντα».

Σχετικά με την πολιτική φύλαξης των συνόρων, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Frontex και περιστασιακά το ΝΑΤΟ φυλάσσουν με αποφασιστικότητα τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη επίθεση στα σύνορά μας, με πρόθεση να περάσουν περισσότεροι από 150.000 άτομα στον Έβρο. Σύσσωμη η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών βρέθηκε στον Έβρο και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη χώρα μας. Η Τουρκία εργαλειοποίησε για γεωπολιτικούς λόγους το μεταναστευτικό ζήτημα και αυτό ξεκάθαρα είναι ένα θέμα για την ΕΕ».

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως για τις νέες κλειστές δομές σε Σάμο, Κω, Λέρο έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης και «περιμένουμε, εντός των επόμενων ημερών την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». «Τα νέα κέντρα θα προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, αλλά και θα ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες σ' αυτά, όσο και στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο υπουργός.