Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Κατατέθηκε η αίτηση ακύρωση της επίταξης του Αίπους

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χίου: Μέχρι την εκδίκαση μπορεί να βρεθεί ρεαλιστική λύση
Πέμ, 02/07/2020 - 15:26

Προχώρησε εντός προθεσμιών η αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της ακύρωσης της επίταξης στο Αίπος, γεωτεμαχίου επιφανείας 624.713,10 τ.μ. που προορίζονταν για την κατασκευή υπερδομής προσφύγων - μεταναστών. 

Όπως ανέφερε το μεσημέρι στο Ράδιο «Α» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, είχε προηγηθεί κρούση στο Δήμο, μιας και  στις 30/6 έληγε η προθεσμία για να κατατεθεί η αίτηση στο ΣτΕ, ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις και κατατέθηκε ηλεκτρονικά η αίτηση από  τον δικηγόρο Αθηνών, Χιακής καταγωγής Γεώργιο Θεοτοκά, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο, για λογαριασμό του Δήμου Χίου..

«Σημασία έχει ότι κάναμε ότι έπρεπε για να μην απολεσθούν οι δικονομικές προθεσμίες. Έχουμε τώρα αυτήν την αίτηση, την οποία θα αξιολογήσουμε μέχρις ότου προσδιοριστεί η εκδίκασή της, εάν τελικά θα πρέπει να εκδικαστεί ή θα έχει κυλήσει χρόνος που θα έχει δοθεί η ευκαιρία για ένα γόνιμο διάλογο έτσι ώστε τελικά να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή όσο γίνεται από τον ευρύτερο αριθμό, τόσο των φορέων , τόσο των κατοίκων όσο και των δυνατοτήτων από πλευράς του υπουργείου Μετανάστευσης. Ξέρουμε ότι ιδανικές λύσεις δεν υπάρχουν», κατέληξε η κα Ζαννάρα, σημειώνοντας ότι το πρέπει να βρεθεί ρεαλιστική λύση και να μη δημιουργηθεί ένας νέος τόπος που δεν θα βιώσει ανάλογα προβλήματα με το Χαλκειός, που πρέπει να αποσυμφορηθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Πρωτοβουλία για τη Χίο
Τετ, 05/08/2020 - 05:53

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κρούσεις στην παράταξή μας, από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου Δημοτικών Συμβούλων μας ως Αντιδημάρχων. Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μεταξύ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της “Πρωτοβουλίας για τη Χίο” και αποφασίστηκε ότι η παράταξή μας εμμένει στις προηγούμενες θέσεις της για το θέμα, και περιμένει τις θεσμικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου, όπως τον έχουμε καλέσει και στο παρελθόν.