Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Κάθε μέρα και νέο ρεκόρ. Έσπασε το φράγμα των 40.000.

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Τετ, 11/12/2019 - 06:48

Κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά. Οι αφίξεις πλέον έχουν εκθετική άνοδο και όλα δείχνουν ότι τα νησιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Κανένας νόμος για άσυλο και κανένα νέο ΜΕΓΑκέντρο στα νησιά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ροές, όσο το κράτος λειτουργεί επιτηδευμένα σαν ξέφραγο αμπέλι. Η κατάσταση στην ΒΙΑΛ είναι τραγική. Ποιος εμποδίζει να μπει μία τάξη; Κι όμως καθημερινά αυτοσχέδιες κατασκευές φτιάχνονται πάνω στα χωράφια των Καμποχωρούσων με την ανοχή η και την προτροπή, των αρχών.

Θα περίμενε κάποιος ότι ήρθε η ώρα από αυτούς που έχουν πάρει πρόσφατη λαϊκή εντολή στην Περιφέρεια και τον Δήμο να φανούν αντάξιοι και να σηκώσουν ανάστημα.

Αντιθέτως. Κλείνουν τις υπηρεσίες προς τους νησιώτες και βαυκαλίζονται ότι αυτό είναι ..διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση. Κύριοι με το πάσο σας. Φτάσαμε τις 40 χιλιάδες και εσείς φοβόσαστε μην τυχόν και ψελλίσετε κάτι και ακουστεί παραπέρα.Το σίγουρο είναι ένα. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε το τέλος μας μοιρολατρικά .

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ. Δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον του τόπου μας και να το αποδεχόμαστε. Θα διεκδικήσουμε αυτό που αρμόζει στην ιστορία του νησιού μας.

Δευ, 03/08/2020 - 15:27

Με τη λήψη των καθηκόντων του ο Σταύρος Κουτρής Αντιστράτηγος ε.α. Πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, συνοδευόμενος από τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Γιάννη Κηρύκο και Παναγιώτη Κιμουρτζή, επισκέφθηκε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο τον αν. Αστυνομικό Διευθυντή και την Λιμενάρχη, καθώς και ακριτικά Φυλάκια του νησιού μας.

«Ο νούς μας είναι κοντά στους ακρίτες και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις οποίες προερχόμαστε. Η επίσκεψη μας έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Είμαστε κοντά στους εν ενεργεία συναδέλφους μας, είμαστε κοντά στους φρουρούς των συνόρων μας».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Σταύρος Κουτρής ενώ ερωτώμενος απάντησε ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τάσσεται υπέρ της αύξησης του χρόνου θητείας στους 18 μήνες, κάτι που πρέπει να συνδυαστεί και με την ποιοτική αναβάθμιση της.