Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Κάθε μέρα και νέο ρεκόρ. Έσπασε το φράγμα των 40.000.

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Τετ, 11/12/2019 - 06:48

Κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά. Οι αφίξεις πλέον έχουν εκθετική άνοδο και όλα δείχνουν ότι τα νησιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Κανένας νόμος για άσυλο και κανένα νέο ΜΕΓΑκέντρο στα νησιά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ροές, όσο το κράτος λειτουργεί επιτηδευμένα σαν ξέφραγο αμπέλι. Η κατάσταση στην ΒΙΑΛ είναι τραγική. Ποιος εμποδίζει να μπει μία τάξη; Κι όμως καθημερινά αυτοσχέδιες κατασκευές φτιάχνονται πάνω στα χωράφια των Καμποχωρούσων με την ανοχή η και την προτροπή, των αρχών.

Θα περίμενε κάποιος ότι ήρθε η ώρα από αυτούς που έχουν πάρει πρόσφατη λαϊκή εντολή στην Περιφέρεια και τον Δήμο να φανούν αντάξιοι και να σηκώσουν ανάστημα.

Αντιθέτως. Κλείνουν τις υπηρεσίες προς τους νησιώτες και βαυκαλίζονται ότι αυτό είναι ..διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση. Κύριοι με το πάσο σας. Φτάσαμε τις 40 χιλιάδες και εσείς φοβόσαστε μην τυχόν και ψελλίσετε κάτι και ακουστεί παραπέρα.Το σίγουρο είναι ένα. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε το τέλος μας μοιρολατρικά .

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ. Δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον του τόπου μας και να το αποδεχόμαστε. Θα διεκδικήσουμε αυτό που αρμόζει στην ιστορία του νησιού μας.

Σάβ, 18/01/2020 - 20:40

Την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και προσφύγων συζήτησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της χώρας Δημήτρη Παπαστεργίου.

Λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν πέραν της λακωνκής ανάρτησης του υπουργού στην οποία σημειώνει: 

Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και διαπιστώσαμε για την ανάγκη δίκαιης κατανομής της μεταναστευτικής κρίσης στην ενδοχώρα στα πλαίσια μιας συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Με χαρά άκουσα την άποψη του για την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών.