Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της ΠΕΣ ΝΑΤ στη Χίο

Σάβ, 06/11/2021 - 06:30

Οι βουλευτές Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης κατέθεσαν την παρακάτω αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ, με την οποία οι συνταξιούχοι επανέρχονται στο ζήτημα του Οίκου Ναύτου Χίου και της τοποθέτησης Ιατρού για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση δύο (2) γιατρών στον Οίκο Ναύτου Χίου σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των πάνω από 15000 ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου Χίου.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών στη Χίο είναι υπό διάλυση. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός για περίπου 15.000 ασφαλισμένους, που αναγκάζονται όλο και περισσότερο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη συμμετοχή τους στα φάρμακα και την περίθαλψη. Το 70% αυτών περίπου, ζουν στην πόλη και το Βροντάδο και αναγκάζονται συχνά σε διαρκείς ταλαιπωρίες και μετακινήσεις.

Το διαρκές τσάκισμα του εισοδήματος των Ναυτικών από τις αντιλαϊκές πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, συνοδεύει και ο εμπαιγμός με υποσχέσεις εναλλάξ, πριν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΚΚΕ, που στηρίζει σταθερά τον αγώνα τους, κατέθεσε στις 29/9/2021 αναφορά του δίκαιου αιτήματος στη Βουλή, για το ελάχιστο: τη μόνιμη τοποθέτηση 2 γιατρών όλο το 24ωρο στον Οίκο Ναύτου, με απάντηση από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη: «αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής». Από τον Άννα στον Καϊάφα, δηλαδή!

Για άλλη μια φορά το κράτος αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν πρόκειται να τσακίσει τα λαϊκά δικαιώματα και επιλεκτικά αναποτελεσματικό στο να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες, που λογαριάζει ως κόστος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την ουσιαστική στελέχωση με το αναγκαίο, μόνιμο προσωπικό του πρώην Οίκου Ναύτου, ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές ανάγκες του συνόλου των ναυτικών, συνταξιούχων και εν ενεργεία. Η πολιτική της υποβάθμισης, που πάει χέρι – χέρι με την εμπορευματοποίηση της υγείας, μόνο με τον αγώνα μας μπορεί να μείνει στα χαρτιά».

Σχετικά Άρθρα