Κλείνουμε τη Σούδα και προχωράμε μπροστά

Ανακοίνωση του συνδυασμού του ημάρχου Χίου Μ. Βουρνού
Τρί, 27/09/2016 - 18:36

Την ώρα που η δημοτική αρχή πασχίζει προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις στο κέντρο της πόλης αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, δυστυχώς ο κ. Λαμπρινούδης επιλέγει συνειδητά για μία ακόμη φορά τον δρόμο του λαϊκισμού, μιας και είναι το μόνο το οποίο γνωρίζει να κάνει καλά μέχρι στιγμής.

Αυτό άλλωστε ανέδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία ενώ από την πλευρά μας ζητήθηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα εξέταζε όλες τις πιθανές λύσεις που θα συνόδευαν την απόφαση κλεισίματος του καταυλισμού της Σούδας, ο κ. Λαμπρινούδης τίναξε τη διαδικασία στον αέρα, αρνούμενος οποιαδήποτε συνεργασία με την πλειοψηφία και παρά τις θετικές απόψεις από τον συνδυασμό του.

Είναι πασιφανές ότι ο εύκολος δρόμος είναι αυτός της άρνησης και του μηδενισμού οποιασδήποτε προσπάθειας με στόχο την αποφυγή πολιτικού κόστους. Σε μία ιστορική και κρίσιμη συγκυρία για το νησί μας, εμείς αφήνουμε τον ίδιο να διασχίσει μόνος του αυτόν τον δρόμο διεκδικώντας το αλάθητο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν κάνει λάθος όποιος δεν κάνει τίποτα. Αρνούμαστε να βάλουμε το πολιτικό και προσωπικό μας όφελος πάνω από το κοινό καλό, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε μέχρι την «οχύρωση» του νησιού απέναντι στο κατακλυσμιαίο αυτό φαινόμενο, ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα του Χιώτη. Ένα ακόμη βήμα έγινε…

 

Σχετικά Άρθρα